woensdag 10 november 2021

Monobloc

Weer wat geheel anders dan een Bonbonbloc. Mooie documentaire over de witte (of andere kleuren) plastic stoel uit een geheel gegoten, vandaar de naam Monobloc.

Vooral het gedeelte hoe een organisatie deze stoel inzet als onderdeel van een rolstoel. Fraaie documentaire te zien nog op NPOStart: Monobloc

Viel me een uitspraak op, gedaan door een prachtige man,  die klopt als een bus. Afrika moet het doen met wat wij 'over' hebben. Geen nieuwe kleding, maar de Zak van Max. Of oude auto's. Of tweedehands fietsen. (Nog even wachten op de eerste batch tweedehands electrische fietsen hoor...).

Het dedain van ons dat 'ze' er zo handig mee zijn en zulke goede dingen mee doen. Denk dat we dit niet eens doorhebben. 

En eerst hier alle vaccinaties en zelfs de derde prik komt eraan en dan wat er 'over' is naar landen die wat minder welvarend zijn. Goed van ons!


6 opmerkingen:

izerina zei

Helaas vaak theoretische naastenliefde

klaproos zei

ik denk dat het een doekje voor het bloeden is.... gadver...breng onderwijs, en hou je vodden zelf .

Nicole Orriëns zei

Een heel bekend stoeltje!

Wat betreft de derde prik: ik vind het ook wel bezwaarlijk inderdaad dat er elders mensen zijn die nog helemaal geen prik hebben gehad...

Anoniem zei

Klopt! Maar ik zal blij zijn als ik als
61 jarige wel een boosterprik krijg. Na inenting met het AstraZeneca vaccin blijk je namelijk veel minder antistoffen in je bloed te hebben tegen corona dan na inenting met een Mrna vaccin. Dit blijk uit onderzoek van San.quin bloedbank en ik woon nu voor de tweede keer in een corona brandhaard. Onder andere Nederland en Engeland doneren wel al veel vaccins aan Covax, nu de rest nog.

Marlou zei

Ha Cellie,

ben het helemaal met Dienie eens: Breng onderwijs.
Al die ouwe meuk van ons daar naar toe?
Ik zeg: koop geen meuk meer! Koop van mijn part zelfs niks.
Ik ben nog steeds in de niet-koop-modus.

Dagdag!
Groetjes van Marlou

johmar zei

En ons maar op de borst kloppen dat we zo duurzaam bezig zijn , tja geen kunst als je al je rotzooi verscheept naar andere landen . Nu al benieuwd wat met al die oplaadbare batterijen en accu's van onze zo duurzame electrische auto's, scooters en fietsen gaat gebeuren als ze niet meer oplaadbaar zijn.