vrijdag 20 januari 2023

Cellie's Wunderkammer

 Als ik de omschrijving van Wunderkammer moet geloven was dit een kamer om te pronken maar ook om ordening te houden en de wereld te ontdekken en verzamelen ondertussen.

Zo heb ik een kleine verzameling Lego en Duplo. Verzameld in een doos. In een kast. Te bekijken door de kleinkinderen. En het liefste nog mee te spelen. 
Laat ik ook de verzameling knutselspullen niet vergeten. Vouwblaadjes, tekenspullen, kinderschaartjes, verf, kwasten etc. Vooral ook om iets mee te doen en om de fantasie te prikkelen.
Een verzameling van boeken van John Irving. Een verzameling boeken van Nicolien Mizee, ook nog met opdracht en handtekening erin. Twee stukken uit de Amsterdamse school qua meubelstukken.
Een verzameling stofjes, voor als er ooit weer tijd en inspiratie komt. Een verzameling breinaalden, zie hiervoor. 

Nu ook te zien op de NPO in de serie Dr. Nasrs Wunderkammer op woensdagavonden. 



6 opmerkingen:

izerina zei

Wat leuk! Ik heb juist opruiming/weggeven gehouden van spullen,die ik nooit meer gebruikte

Bettie zei

Oh ja, daar wilde ik nog naar kijken. Straks maar eens doen. Verzamelingen heb ik ook genoeg, haha

Anoniem zei

Ik vind dat een heel leuk programma!
En ik houd wel van een rariteiten-kabinet.
Jouw verzameling lijkt mij prettig overzichtelijk.
Marijke

Lot zei

Mooi programma, zij Instagram volgde ik al langere tijd. Ik heb een verzamelingetje kaarsjes in mooie vormen zoals een roos en bijzonder gevormde sterren

nicole orriens zei

Wat zullen je kleinkinderen genieten van jouw wunnerkammer!

Anoniem zei

Zelf flink opgeruimd en dus geen wunderkammer meer hoe bescheiden dan ook. Ook al kost het me moeite om niet weer opnieuw te gaan verzamelen want ik vind veel dingen leuk. Dus suoerblij met de serie Wunderkammer op npo plus, stiekem een beetje jaloers op wat er allemaal verzameld is , maar toch ook opgelucht dat ik het niet schoon hoef te houden en ik denk dat mijn dochter mij straks heel dankbaar is dat zij na mijn verscheiden niet alles hoeft op te ruimen. Maar vind het ook een boeiend programma wat je met andere ogen naar de geschiedenis en de rariteitenkabinetten uit het verleden laat kijken.