maandag 9 januari 2023

Je kan het!

Lekker de voortuin gekuist. Bladeren aangeveegd, wat uitgroei gesnoeid en zo lijkt mijn tuintje onderhouden. En gewoon fijn buiten bezig zijn. Niet omdat dit op een lijstje staat, maar omdat ik er zin in had. En dan voelt het erna nog prettiger. Het is maar net hoe je het verkoopt aan jezelf.

Ook een binnen-plant in nieuwe aarde en een grotere pot gezet. Toen ik de plant uit de pot haalde, was het voor de wortels inderdaad heel krap geworden en weinig groeiruimte. Dus al pratend de plant verpot. Is een levend iets tenslotte en ik hoop dat de plant het naar zijn zin blijft hebben in mijn koele (in de winter dan) huiskamer.

Zie al weer tientallen projectjes liggen, maar die laat ik vrolijk liggen. Want afstreeplijsten frustreren mij alleen maar. Dat er te weinig is afgestreept. Ik alweer niks afmaak. Dus kan beter opschrijflijstjes maken. Waar ik noteer wat ik heb gedaan en blij van word. 

Hoe klein ook. Als even in mijn voortuin bezig zijn. Die plant verpotten. Kocht nog een heel lief kinderboek. Had dit al kado gegeven aan oudste kleinkind, maar dat boek is in de Bermudadriehoek bij haar thuis verdwenen. Dus staat "Coco kan het" bij Oma. Het was ook nog eens afgeprijsd dus helemaal blij.




Alles voor de werkdag ligt klaar. Lunchtrommel staat klaar en gevuld in de koelkast. Kleding hangt klaar en ik zag dat de trein die in de vakantie was weggestreept, morgen weer in het schema staat. Of hij dan rijdt is natuurlijk nog even afwachten en op tijd helemaal, maar dan weet ik dat ik wat meer opties heb. En ook fijn voor de terugreis, meer opties. 

Drukke werkweek staat voor de boeg. Dus zaak om zo uitgerust en kalm mogelijk die te beginnen. 

Je kan het!





2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hahah, die Bermudadriehoek
... Ik ken hem. Dat b0oe ken ik ook, superleuk. Bertiebo

Mevrouw Niekje zei

Ik ga er vanuit dat het allemaal gelukt is want inderdaad... je kan het! xx