vrijdag 27 januari 2023

Ze was een beetje dom

Dacht inderdaad dat ik in de ochtenden in de trein naar een podcast kon luisteren. Dus kabeltje mee en in de trein, die op tijd leek, maar toch 5 minuten vertraging opeens had, even die oortjes inpluggen. 

Nu had ik voor mijn verjaardag een nieuwere i-phone gehad van mijn dochter, maar qua looks bijna hetzelfde. Maar dus nergens een gat om dat kabeltje in te pluggen. Een audio-gat wel te verstaan. Maar even Googelen, want dacht dat ik simpel geworden was. Ik zag er geen gat meer in.

Oh. Aha...bij deze versie moet je van die draadloze oortjes hebben! En die heb ik uiteraard niet, want de combi met gehoorapparaten, die ook al in je oor zitten, werkt niet, dus nooit aangeschaft. Plus dat ik ze, knieperd die ik ben, heel duur vind.

Dan maar de krant lezen. 

Op de terugweg had ik enorm behoefte aan troostvoer. Kon nog best even bij de AH to Go op het station. Zelfscan, betalen lukte niet. drukte op knop voor "Hulp" maar de dames stonden te beppen met een klant. Ik zag het later en later worden dus was het alweer helemaal zat. Troostvoer teruggemieterd en snel naar de trein.
Die er al stond, maar zo leuk; nu ging hij op tijd, dus stond voor niets op de knop te drukken waarmee de deur open zou gaan. Dag trein. Die nu eens op tijd vertrok.




Zo dom. Op tijd weggegaan en dan alsnog door eigen treuzelgedrag de trein missen. Dus maar een omweg gemaakt met een andere trein en was een half uur later thuis dan de planning. 

Zin om thuis even diep onder een dekentje weg te kruipen, maar ik moest nog veel doen, dus dat ging niet. 

Doen we dan maar in de avond. Dat dekentje. Alles staat al klaar. Lunch gemaakt, kleding uitgezocht. Klaar. Oh nee, nog even de afwas doen en dan klaar. 

Moest wel een beetje om mijzelf lachen. En dat helpt.



7 opmerkingen:

Josephine zei

Er bestaat een koppelstukje dat past tussen die nieuwe iphone en je oortjes. Ik heb hetzelfde probleem en kreeg zo’n koppelstukje cadeau van mijn dochter. Nu maar hopen dat ik dat kleine dingetje niet kwijt raak!

Anoniem zei

Mijn dochter ontvangt de muziek op podcasts rechtstreeks op haar gehoorapparaat. Geen oortjes of koptelefoon nodig!
Thea

Petra1945 zei

Wat Thea zegt... dat kan. Moet er wel wederzijds Bluetooth op zitten (wat tegenwoordig vrijwel standaard is, dacht ik). Op de Phone aanzetten via instellingen, op de hoorapparaatjes moet je het maar even navragen.

nicole orriens zei

Aargh! Wat een boel tegenvallers had je zeg. Ik voel met je mee!

mrs H. te B. zei

Ha, om jezelf lachen is HEEEL gezond! Zo heb je altijd iets te lachen!
(en inderdaad: zoals hierboven gemeld: via Bluetooth zou je je muziek rechtstreeks op je hoorapparaten moeten kunnen krijgen (al zou mij dat ook niet lukken.....)

Anoniem zei

o zo herkenbaar! pff wat kan je dan balen he op het moment, gelukkig kon je er later weer om lachen (dacht toen ik een stuk jonger als ik eenmaal de 30 ben geweest dan doe ik dingen vast beter, nou ik ben 52 en ben gewoon nog steeds die puber hihihi).

En wat jammer van je telefoon, maar die draadloze vind ik ook te pittig geprijsd hoor!

En straks lekker weekend! Geniet ervan!
Willemina

Sylvia zei

Uitgesproken kutdag dus. Een mens zou om minder onder dat dekentje duiken. Gatver :(