zaterdag 21 januari 2023

Laat en nat

Mijn Vera-hoedje draaide overuren deze week. Om mijn haren droog te houden plus hoofd. Want man man man...wat een regen en altijd precies rond de tijd dat ik naar mijn werk moet vertrekken of ervan terugkom.

Wel blij met dat hoedje en een water-afstotende jas. 


Afbeelding van Kevin Phillips via Pixabay 


En blij met de OV-staking want daardoor stelde ik voor maar thuis te werken en niet eerst uit te proberen of er nog wat ging. En aangezien het management altijd in een auto zit en geen benul heeft van wat OV is, kwam me dat goed uit.

Eindelijk even 'rust'. Niet om 05.30 uur de wekker, maar om 07.30 uur en dan nog op tijd op je werk zijn! Hoe heerlijk. Had ik echt even nodig. Wat oplaadtijd. 

Want het stelende familie-lid had nog wat rekeningen door mijn moeder laten betalen (mijn moeders korte termijn geheugen is letterlijk heel kort) oftewel zelf even de rekening van haar rekening afgeschreven en die ook nog (daar kwam ik via haar behandelaar achter) teruggekregen via haar ziektekostenverzekering, maar dat zag ik niet teruggestort. Dus dubbele uitkering. Het uitzoeken van een en ander was nou niet een vrolijk werkje. Dus dat ging me niet in de koude kleren zitten. Plus wat ik hoor hoe ze zich gedraagt naar mijn broer. Labiel en verontwaardigd. Haar waarheid is een andere dan de mijne en die van hem. 

Naast geroezemoes en gezeik en gezanik op mijn werk. Dus besloot ik dat ik wat liever voor mijzelf moest zijn. Niet stoer door weer en wind en maakt niet uit hoe lang die reistijd is..  ik ben altijd betrouwbaar. Nou...nu even niet. Wel betrouwbaar, maar niet simpel. 

Sliep gewoon een nacht door en werd net voor de latere wekker wakker. Hoe heerlijk. 






6 opmerkingen:

izerina zei

Jammer,dat je niet vaker thuis kunt werken

Alice K. zei

Goed geregeld zo"n dag thuiswerken. Misschien toch onderhandelen of je dat vaker mag? Want je bent zo lang onderweg met het OV....
Ik gun het je van harte dat je wat liever voor jezelf bent!

groetjes, Alice K.

Bettie zei

En kan dat echt niet vaker, een vaste dag of zo?

Anoniem zei

Ik zou als ik jou was, eens per maand griep krijgen en dan lekker thuiswerken. Tot ze eraan gewend zijn en dan die thuiswerkdagen opeisen als verworven recht.

Anoniem zei

Waarom ben je onbetrouwbaar als je regelmatig thuis werkt?
Doorhollen tot je burnt-out bent is echt onbetrouwbaar.
Succes met alles,
?Marijke.

Mevrouw W. zei

Fijn dat je thuis kon werken en even niet met het ov moest.