vrijdag 6 januari 2023

Oortje

 Lange werkdag. Er was nog een vergadering in de middag gepland, waardoor ik niet kon thuiswerken (dat zou door de reistijd niet meer de moeite waard zijn). Had er wel rekening meegenomen, dus nu wel een lunch meegenomen. 

Ging wel op tijd weg, maar de tussen-optie is wegens vakantie vervallen, dus nog maar even snel wat drugs scoren bij het Kruidvat. En vitamines. 2e halve prijs deze week. 

Las in de Volkskrant dat als een NS-trein tot 5 minuten vertraging heeft, dat nog geen vertraging wordt genoemd officieel. Is nog binnen de marge. Welke marge??

Dus geheel binnen de marge was de vertraging terug. Of eigenlijk niet, want de trein bleef lang, lang stil staan op een station. Had mijn oortjes al uitgedaan en fijn in een stilte coupe. Tot een conducteur kwam zeggen dat door pech deze trein niet verder ging en of ik eruit wilde gaan. Vroeg nog of dit omgeroepen was. Ja, inderdaad. Maar dus niks gehoord. Zag me al bijna bij een rangeerterrein in niemandsland nog eens opkijken. Hahaha...Moest wel gniffelen om mijzelf. 

Wachten op een volgende trein. Ook weer niet binnen die marge. En ik had het al geheel geaccepteerd. Laat thuis dus vandaag. Maar geen nood; soep stond klaar. Gisteren lekker vers gemaakt. En ik hoefde wederom niets inspannends van mijzelf, behalve eten, lunch klaarmaken, kleding klaarleggen en klaar.

Oh ja, regende het ook nog. 

Maar zalig he...zo'n vooruitzicht op een makkelijk soepje boordevol met groenten. Vooruit denken, vooruit werken. En goed luisteren op zijn tijd.




4 opmerkingen:

izerina zei

Wat is het een zootje bij de NS.

Marie zei

ach, kleutertje luister. ik weet nog dat ik die elke dag luisterde. mooie herinneringen. Ik ben trouwens ooit eens gevonden bij het aanvegen van de bus op een rangeerterrein. In slaap gevallen op de een na achterste bank. Luisterde ook niet goed (omdat ik sliep na een nachtdienst). haha.

nicole orriens zei

Lekker dan. 5 minuten vertraging is wel degelijk 5 minuten vertraging vind ik.

Anoniem zei

Zo leuk dat Kleutertje Luister. Dat is uit mijn tijd. Zonder tv