maandag 30 januari 2023

Spelen

Op de kleindochters gepast. Hun moeder had een vrijgezellenfeestje. Het was nogal druilerig weer, motregen, bewolkt, maar toch lekker buiten geweest. Oud brood aan de eendjes en aan de meeuwen voeren, zo leuk dat het hier nog wel mag en kan (vanwege ongedierte mag dit in grote steden vaak niet meer) en zo gooien we niets weg. Ze vonden het heel leuk en ik merkte dat ze dit ook met de andere oma doen, want noemden het woord voor vogels in haar taal. Daarna heel koude handen, maar toch door naar het speeltuintje. Lekker rennen en bewegen. 

Daarna naar huis en nul echt nul vraag naar De TV of filmpjes of een tablet of zo, maar lekker knippen. Ook de jongste is dol op het schaartje, dus ik was blij dat er nog een paar op voorraad had en deze hadden een patroontje. Ook leuk. Echt uren kunnen ze geconcentreerd knippen en daarna hun werk bij voorkeur op mijn koelkast hangen (heb daar van die magneten en dat hebben ze ook ontdekt). Ik hoef eigenlijk weinig te sturen, ze komen zelf wel met ideeën en hun fantasie wordt geprikkeld. Oh ja, ook de jongste wilde de schaar in het haar van een Barbie zetten (al gedaan een stukje zag ik), dus kappertje spelen boog ik om naar boodschappen halen in de gang.

Had een prentenboek gekocht, maar vond het bij nader inzien wel super-politiek correct. Maar ach...het ging om de plaatjes en of ze zich in het verhaaltje konden verliezen. En als tegenwicht een boekje over Fiep en de katten. 

Daarna gingen we verstoppertje spelen, lang en uitbundig. Vooral het niet kunnen vinden van iemand, terwijl ze met een theedoek op haar hoofd stond bracht veel pret en geschater. En je verstoppen achter het gordijn bij de voordeur. Hilarisch. 
Tussendoor een hapje, wat te eten, fruit, op tijd naar de wc en een verschoning tussendoor. Allemaal prettig, fijn en luchtig. Wel vermoeiend, maar dat merkte ik pas toen ze opgehaald waren en ik alle restanten van de vouwblaadjes en knip- en plakwerk opveegde en opruimde. Alle duplo en lego weer in de doos, er mist nog 1 stuk van een puzzel van de jongste, maar die zal wel onder de bank liggen en komt morgen wel. Alles weer in de kast, kleding voor morgen hangt klaar, afwas gedaan, lunch gemaakt, vuilnisbakken geleegd, dus morgen weer andere spielerei. 

Was een heerlijke middag.
7 opmerkingen:

izerina zei

Wat zijn kinderen creatief,als ze de kans krijgen,zoals bij oma

Bertiebo zei

Fijn. Voor drie partijen!

pourquoi pas ??? zei

Wat heerlijk zo een middag en dat je kleindochters (wat een eretitel) zich zo kunnen vermaken dat is hier wel heel anders maar evengoed genieten hoor.

Anoniem zei

Gouden momenten!

nicole orriens zei

Wat een fijne middag voor jou en je kleindochter. En geweldig dat ze niet eens taalden naar de tv of een schermpje!

mrs H. te B. zei

Jaaa! Heerlijk, zo samen spelen!

Anoniem zei

Heerlijk zo met elkaar! Goud waard! Dit doet me denken aan mijn gouden tijden met mijn oma, samen knutselen aan tafel, de grote naaidoos van oma op tafel en dan mocht ik alles bekijken en een etuitje maken terwijl oma ging verstellen! Thee uit een mooi kopje en lekkere koekjes erbij.
Willemina