vrijdag 2 maart 2018

Formatteren, resetten en nog maar wat ICT termen

Mijn digitale recorder voor mijn tv had moeite om opgenomen programma's te wissen en uiteraard gaf hij van de week aan dat de harddisk te vol was, alhoewel dat nog niet zo was.

Regelmatig wis ik bestanden, maar nu had ik flink wat programma's staan om op te nemen en nog om te bekijken. Vreemd toch...zoveel vrije tijd en geen 'tijd' om tv te kijken.

Vaak neem ik commerciele programma's op zodat ik de reclame's niet hoef te bekijken en dan is een uur opname concreet maar 35 minuten. De rest is reclame. En dan nog; als het niet interessant is dan is het direct weg ermee.

Maar goed; ik moest aan de bak en getver...ik weet dat ik het kan, maar heb er wel een hekel aan. De frequenties van het systeem bleken sinds de laatste keer veranderd te zijn; even online nakijken en alweer gevonden. Dus mijn aantekeningen even aanpassen.

Nu wiste het systeem 1 opgenomen programma en voor de rest was het wel weer klaar - de wisfunctie doet het dus niet goed genoeg - , daarom weet ik dat ik dan niet alleen de fabrieksettings terug moet zetten, maar ook alle opgenomen programma's in 1 keer moet wissen. Is niet erg. Lekker fris opnieuw beginnen.

Niets is permanent. En permanent bij de kapper al helemaal niet. Moet je ook iedere 6 maanden weer opnieuw laten doen.

En ach...alles is weer te traceren. Of niet. Ook niet erg.

Mijn hoofd raakt er wel een beetje van over de kook merk ik, kan de hele ochtend alleen maar denken aan dat ik het probleem moet oplossen en dus moet ik mijzelf ernstig toespreken. Rustig!!! Als het nu niet lukt; morgen weer een dag. Lees nog een keer rustig alle online aanwijzingen goed door. Volg die nauwkeurig op. En adem in.....en ook weer uit.

Nu moet ik bewust even heel wat anders gaan doen.

Zag vanochtend een opgenomen BBC programma over het herinrichten van kleine tuinen. Zo leuk. En dan gaat het kriebelen, al zegt de realist in mij onmiddellijk dat ik daar totaal geen middelen voor heb, zelfs mijn tuinschep is kapot en 'even' een straatje leggen...hahah....met wat??
En toch heb ik het allemaal gedaan. Met een jonger lijf weliswaar. En mijn tuin is nu, zoals alle wintertuinen nog kaal en alle zomerbloeiers zitten nog in de grond verstopt.

Afbeeldingsresultaat voor bbc monty don small gardens pictures

copyright Gardeners's World - volgende week begin het weer!

En zei een leraar op mijn opleiding voor coaching me niet ooit dat ik GROOT moet denken. Dat ik daarmee mijn kont verwarde dat is mijn probleem.

Dus tekende ik een ontwerp, een wens...en wie weet krijg ik dit tuinseizoen heilige inspiratie (en win ik de Staatloterij). Oh wat heerlijk lijkt me dat, niet nadenken over de kosten, maar gewoon kunnen doen wat je al heel lang wil en dan zo'n team van BinnensteBuiten in jouw al perfecte tuin, toch nog voor een paar duizend euro wat struikjes erbij planten. Leuker...huh??? Het was al heel leuk en kon je dat niet zelf bedenken.

Het grootste wat ik vandaag doe, is mijn groenbak in de tuin terugzetten nadat hij geleegd is. Geheel geformatteerd.4 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo ben je toch weer lekker bezig geweest. ;-)

Anoniem zei

Op gratisoptehalen staan op dit moment gratis tegels, waaltjes, grint en stekjes :) Kan zoon- of dochterlief ze voor je ophalen?

In de lente met de fiets eropuit, dan zie je soms langs de weg gratis stekjes aangeboden.

Als je bij iemand op bezoek bent en je ziet een stekbare plant, vraag er dan naar. Praat met de mensen om je heen (dit is geen kritiek :).)

Heeft de groendienst van je gemeente een bebloemingsactie waaraan je mee kunt doen? Of een gratis compostuitdeelactie?

Siebrie

Iris Papilio zei

Haha, wat een heerlijk log weer! Je ziet tegenwoordig van heel veel dingen de leuke kanten en dat is zo fijn om te lezen! Komt vast allemaal goed!

Petr@ zei

Ik vind het knap dat je je digitale recorder weer zelf aan de praat krijgt, hier ontfermt jongste zoon zich daarover, wij hebben er geen kaas van gegeten.
Haha GROOT denken kun je op verschillende manieren bekijken ja ;-)
Fijn weekend!