zondag 25 maart 2018

Vroege hommels door de zomertijd

Op Netflix kan je naast series en films ook documentaires kijken en dat is prettig.

Keek naar een documentaire over mensen die verslaafd zijn aan eten. En een intensieve therapie gingen doen. Om van dat gedrag, die verslaving, af te komen. Intern bij het instituut en daar moesten ze niet alleen de controle over hun eetgedrag opgeven, maar ook alleen maar eten wat hen door een dieetist werd voorgeschreven. Gezond eten in gezonde porties. Er zaten mensen die veel aten, maar dat weer uitkotsten, veel eten, heel veel eten, mensen die anorexia hadden en tegelijk ook veel aten. Heel veel verschillende zaken die onder de noemer Eetverslaving vallen.

Direct viel dus hun eerste buffer weg. Emoties dempen en weg-eten met voedsel. Wat die emoties precies waren of zijn, daarvan waren de meeste deelnemers zich niet eens bewust.

Vond het confronterend. Vooral toen het ging over de triggers die dit veroorzaakten; wat ligt er aan de basis van dit gedrag. Maar ook; wanneer neem je dan je eigen verantwoording. Je kan niet je hele leven de schuld blijven leggen bij je opvoeding, anderen, de omgeving etc. Hoe fijn het misschien ook is om in de slachtofferrol te blijven hangen.

Ik was vanochtend juist vroeger wakker dan normaal, dus ik kon de eerste ronde van de F1 live zien, want het was in Melbourne en dan beginnen ze op onze tijd 07.00 uur. Wat eigenlijk dus 06.00 uur is.
En nu toch maar in mijn nachtkleding op de bank. Kop thee erbij. Fijn begin van de dag zo. Max op no. 6. Niet slecht.

Wetend dat mijn dochter die dag haar werkdag al om 05.30 uur moest beginnen. Dus dat is dan helemaal even aanpakken, want dan hakt dat uur minder slapen er wel in. Ik had het gewoon heel luxe met mijn F1 dingetje.

En daarna even lekker her en der in de tuin wat klusjes - zeer kleine klusjes hoor  - gedaan. Heerlijk om gewoon buiten te zijn. En de groenbak alweer bijna tot de nok toe vol zit. Overal het longkruid op zien komen. Zag ook nog ontzettende dikke en grote hommel. Superhommel. Dus verwees hem naar wat bloemen in de tuin. Een kerstroos die bloeit, de blauwe bloemetjes van de Maagdenpalm. Het longkruid.


Foto van Pixabay


Gelukkig vandaag nog geen hogedrukspuiten gehoord, maar ik denk dat dit niet lang meer duurt. Het tuinseizoen is geopend immers.
13 opmerkingen:

Liesbethblogt zei

Geen Netflix wel docu's zoveel andere plaatsen en gewoon gratis.

Van de week een man gezien die zijn auto stond te wassen met zo'n apparaat. Dat geeft toch deuken?

Anoniem zei

Ik zag ook 2 heel grote hommels. Vermoedelijk heb ik ze gewekt toen ik oud blad onder de skimmia weg harkte.

Melody zei

Ik ken die programma's, en telkens prijs ik me gelukkig dat ik die verslaving nooit had / heb

Fijne zondagavond.

vlasje zei

Zo.n overwinterde hommelkoningin moet nu eerst ueten voor ze haar volk kan stichten, ze zijn loom en traag, moeten op gang komen. Beetje honing of suikerwater en ze kimen weer op snelheid.

Lot zei

Gisteren ook al 2 hommels gevoerd, is ook leuk om te zien hoe hun eetslurfje erin gaat.

Petr@ zei

Ik heb vorige week ook geprobeerd een slome hommel met suikerwater te voeren maar hij/zij had er geen zin in.
Zaterdag onze hogedrukspuit niet gehoord? ;-) man heeft de voortuin en die van de buurvrouw weer algenvrij gemaakt en ook het gras gemaaid, het groeit al!

Marry zei

Ja hoor, dat kan wel. Kwestie van juiste stand en afstand spuitmond ten opzichte van de auto. Dichtbij en van boven naar onder.

Nietzomaarzooo zei

Haha...nee, niks gehoord. Stond de wind vast de andere kant op :)

Nietzomaarzooo zei

Zal ik onthouden.

Nietzomaarzooo zei

Gewoon op een schoteltje?

Nietzomaarzooo zei

Dank je.

Nietzomaarzooo zei

Wel lekker dat je weer kon harken!

Nietzomaarzooo zei

In de wasstraat hebben ze ook een soort van hogedrukspuit, dus ik denk niet dat er deuken in de auto komen erdoor. Heb ik nog nooit gemerkt in ieder geval.