vrijdag 16 maart 2018

Zalig he....tv-tip! Goed Volk

Vanavond op NPO3 de documentaires die ik al eerder op de Belg zag van de tv-kok Jeroen Meus.

Hij bezoekt gemeenschappen die meestal gesloten blijven voor buitenstaanders en uiteraard kookt hij ook samen met hen. Heel erg de moeite waard. Al was het alleen al om Jeroen!

Wat hij over dit programma in een interview in de Volkskrant zegt, dat was ook precies wat mij is bijgebleven van die 4 broers die een simpel en sober leven samen hadden op hun familieboerderij.

Mijn laptop gaf vanochtend een enorm kabaal. Denk aan het maandelijkse alarm op maandag om 12.00 uur.

Niets hielp dan het ding maar op een harde manier uit te zetten. Bij nazoeken via mijn smartphone denk ik dat het de fan is, dus even kijken of ik dat zelf kan fixen. En anders moet hij naar de winkel ter reparatie. En ook kijken of ik met de stofzuiger de fan kan uitzuigen van teveel stof.  Leuk klusje/uitdaging.

Dacht ook direct en dat vond ik wel opmerkelijk van mijzelf: Tsja...je hebt de laptop bijna 4 jaar en in al die 4 jaar is er niets ernstigs gebeurd, dus waarom niet? In de grote boekhoudwereld is een laptop na 3 jaar 'afgeschreven' - boekhoudkundig dan en in mijn boekhouding moet en heb ik dus ook rekening ermee gehouden dat hij aan vervanging toe is. Elk jaar dat dit niet nodig is, is meegenomen uiteraard.
Ik vond het uitermate prettig dat  ik niet in de stress schoot. Dat dit niet mijn eerste reactie was. Applaus voor mijzelf.

Vanochtend de luxaflex bij het keukenraam een stuk schoongemaakt. Het finetunen moet daarna gebeuren, maar hoe heerlijk dat ik energie heb om dit te willen doen. Project Luxaflex bij de tuinkant heb ik officieel afgesloten (met medaille hahah).

Grappig te lezen dat ik volgens een slaap-test een Beer ben. Wat voor beer staat er niet bij - IJsbeer, bruine beer, mastubeer, wasbeer.... Het is vandaag de dag van de slaap. En dan denk ik wel aan vriendinnen van me die uitermate slecht slapen. Waar in bed kruipen in de avond, inslapen en daarna met de zon wakker worden helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

Verder was het bij het programma Koffietijd vanochtend Vagina-dag en als follow up hebben ze bedacht om bij het dochter-programma om 17.00 uur het Piemel-dag te noemen.Vagina is een normale term, maar Piemel.....jemig zeg. Dat zegt een jongetje van 5 tegen zijn Pielemuis. Of juf Ank inderdaad. What's wrong met Penis???  Oh en nog grappiger; de mannenarts heet Plas.

Anyway; als je tijd hebt kijk dan vanavond of op uitzending gemist later. Zalig he!'De dikke week die we doorbrachten bij de broers heeft mij wezenlijk veranderd. Ik heb veel van ze geleerd, vooral van Etienne, de filosoof van het stel. Ik vroeg Etienne of hij gelukkig was en kreeg een bot antwoord. 'Cette question n'a aucune importance', deze vraag doet er niet toe. Het leven is het leven, zei hij, en elke dag moet je proberen te zien zoals een kip dat doet: als een nieuwe dag. Ik leef van nature heel planmatig en zou in paniek kunnen raken als ik in mijn agenda kijk en zie wat ik dit jaar allemaal nog moet doen, maar dankzij de broers gebeurt dat niet meer. Ik ben me meer gaan terugtrekken, om bewuster bij de dag te leven. Als het ooit eens minder goed met mij gaat, is hun boerderij de plek waar ik naartoe zou willen.'


3 opmerkingen:

vlasje zei

👍👍👍

Anoniem zei

Ik kijk naar 2 voor 12 en verder bijna niets. Het kan mij niet echt boeien.

mirjam kakelbont zei

Ik hoor ook bij die slechte slapers. Daarom snap ik niet waarom ze het de DAG van de slechte slapers noemen (-:
Leven in het NU. Ik kan me niets ingewikkelders voorstellen...
Tv kijk ik zelden. Meestal alleen naar het journaal en dan gaat-ie uit. Maar tijdens de Tour ben ik er niet vandaan te slaan.
Fijn weekend!