maandag 12 maart 2018

Temptation Island voor dikke mensen

Bovenstaand format was een ideetje van de Belgische Philippe Geubels (oh wat errug...schreef dus eerst zijn naam op de Duitse manier...ook foute humor).
Zet wat mensen met Obesitas op Temptation Island met allemaal lekkere dingen en dan mogen ze er niet van eten. Geweldig toch! Ik moest hier hardop om lachen en zag mijzelf al voor me. "En neen, mevrouw Citroen, u mag ook niet de chocola van die gespierde man aflikken!"

In zijn programma "Taboe" spreekt hij met en over mensen en maakt grappen over mensen met bijvoorbeeld een handicap, of homo's en in de aflevering van gisteren, over en vooral met mensen met Obesitas.

Wilde dit graag zien. Hoe integer gaat hij om met mensen zoals ik. En hoe kan ik daarmee omgaan. Kan ik lachen om zijn gevoel voor humor. Als het over mij gaat?Kon er smakelijk om lachen. En weer even zien hoe anderen mij zien. Want hoe 'vriendelijk' mensen om me heen zeggen dat het wel meevalt of nog erger...dat ik zo aaaaaaaaaaaaaaardig ben. Voor de buitenwereld ben ik een vrouw met Obesitas.

Mijn grote verdwijntruc is altijd geweest dat ik nog eerder dan anderen, een grap maak over mijn lijf. Dan hebben we dat maar vast gehad en zo neem ik de wind uit de zeilen van eventuele pesters. Al jong geleerd.

Nu klinkt dat zieliger dan het is; het is een manier van in het leven staan. Humor is zeker een kenmerk van mij. Vooral harde humor en politiek incorrect. Niet alleen over mijn lijf ook over andere zaken. En misschien zou ik dat ook hebben - dat gevoel voor foute humor - als ik in een slanker lijf zat.

Ik herken dat gevoel voor humor heel erg terug in dat van mijn dochter. Hoe ze niet alleen maar Koetiekoetiekoetie naar haar schattige en pittige dochter doet, maar me ook foto's stuurt met onderschrift dat ze nu ontzettend chagerijnig kijkt. Van die foto's die een ideale wereld als Feestboek nooit toont. Waar ze overigens nog nul foto's van haar kind heeft geplaatst.

Vanochtend mijn rondje Bless the House gedaan. En de was en die ook weer opgehangen. Wat keukenkastje gekuisd en gesopt. Allemaal rete-interessant.

Las een interessant artikel over Ouderenzorg en de verschillen in diverse gemeentes. Dat je beter in Heemstede kan wonen dan in Stadskanaal en dat er in feite sprake is van rechtsongelijkheid in Nederland op dat gebied.

Pffff....moet ik me daar nu al druk over maken?

Dan test ik liever mijn uitstelvermogen door niet aan die ene man te likken op dat eiland. En mijn beide behoeften onmiddellijk te bevredigen. Ha!

6 opmerkingen:

pourquoi pas ??? zei

Ik had het met vrienden over zaterdag toen we over Luizenmoeder begonnen.
Mij maakt het niet uit als je grappen maakt over depri mensen of andere psychische shit. Of over fransen, roodharigen egoisiteche kinderloze mensen en ga zo even door. Vriendin vindt dat je alleen maar grappen mag maken als het over je eigen tekortkomingen gaat. Ik niet. Ik vind sommige cabaretiers te ver gaan en daar kan ik echt niet naar kijken maar verder zie ik wel heel erg de humor overal in.

Luz zei

Als Youp van t Hek heeft over de verschrikkelijk foute middelbare vriendin van zijn vrouw, zweefteef die aan yoga doet, spiritueel is en allergisch is voor gluten dan denk ik: hij heeft het over mij en kan er verschrikkelijk om lachen. Behalve die gluten dan, ik eet alles he...

Anoniem zei

Veel plezier.

Anoniem zei

Je gevoel voor humor maakt je blog zo leuk. Al moet ik zeggen dat ik hier ook net het commentaar van Luz aan mijn man heb voorgelezen. ha ha ha

Dwarsbongel zei

Ik heb een paar keer fragmenten gezien; het is soms even wennen, maar ik voel de goede intenties. "Foute" humor is afhankelijk van de omstandigheden en vooral de sfeer. Soms is de verhouding tussen mensen daarvoor heel belangrijk. Zo schrokken collega's een keer, toen ik zei tegen een collega "met een kleurtje", die net terugkwam van vakantie: "Joh, wat ben je bruin geworden"! Hij lachte hartelijk - ik had inderdaad verschil gezien, en we kenden elkaar heel goed.

klaproos zei

van Pilip kan ik het wel hebben...
maar er zijn heren.. die bespring ik en krab hun ogen uit :-)