woensdag 28 maart 2018

Goed is toch niet goed genoeg

Van de week de uitslag van mijn bloedwaarden gekregen in verband met mijn diabetescontrole. Die waren beter ten opzichte van 2 maanden geleden. Mijn bloeddruk was nog steeds binnen de normen, gewoon normaal gelukkig (he...iets wat normaal is joehoe!!). Ik ben wat afgevallen (dat gaat enorm langzaam, maar het gaat wel).

Het was prettig om door die cijfers bevestigd te krijgen dat structureel meer bewegen, beter op mijn voeding te letten en op de stresscontrole in mijn leven,  zijn vruchten afdraagt.

Mijn praktijkbegeleidster was dan ook enorm tevreden. En toch vond de huisarts het nodig dat ik er nog een pilletje bij ging slikken.

Wa?

Als beloning juist niet minder medicatie en een forse aanmoediging om door te gaan met zelf mijn verantwoording blijven nemen voor mijn gezondheid en er alles aan te doen wat in mijn mogelijkheden ligt, maar nog een pilletje erbij??

Dus ik bedankte.

Geen extra pillen erbij, maar juist laten zien dat ik het belangrijk vind om er zoveel mogelijk zelf aan te doen.

En over 3 maanden weer meten is weten.

Komt er net vandaag een brief van mijn fanclub binnen. Of ik nog wel recht heb op mijn ziektewet-uitkering. Dus vult u maar Een Dik Pak formulieren in dan bepalen WIJ wel of u in staat bent om te werken.

Alleen al het zien van die enveloppe met hun logo verhoogt de bloeddruk;
En wat nu?
Moet ik zo'n Arjan Lubach-kom-tot-een-besluitboom maken.... Stel dat a....dan b? Stel dat a niet...dan c?? Stel dat....

Het is het gevoel afhankelijk van de mening/diagnose van anderen te zijn. Er er geen drol aan te kunnen doen. Niet zelfstandig (meer) te zijn.

Maar is dat werkelijk zo?

Foto van Pixabay

En ook: denk nou eens goed na over hoe je de afgelopen tijd/jaren altijd keurig binnen de lijntjes hebt gelopen en wat je dat opgeleverd heeft.


10 opmerkingen:

Anoniem zei

Bureaucratie is ziekteverwekkend!

izerina zei

Ziekmakend dat controletraject.Je enige vrijheid is je compleet of een beetje op te laten jutten.Ik maakte een rondedans, toen ik 65 jaar werd. Geen gehijg in mijn nek meer,gewoon AOW.Sterkte

Maria zei

Begrijp hoe je je voelt. Maar...wees toch heel blij dat je in Nederland woont waar fatsoenlijke sociale voorzieningen zijn. Ik woon in een land waar deze zaken niet zijn en waar je afhankelijk zou worden van je familie. Ik zou me 100 keer liever gecontroleerd voelen en lijden onder de 'bureaucratie', dan mijn zelfstandig bestaan moeten opgeven.

Anoniem zei

Dit zijn van die berichten die je weer terug duwen in de put. Laat het niet gebeuren hoor!

Iris Papilio zei

Het is gewoon soms niet eerlijk!
Knap van je dat je waardes beter waren dan de vorige keer, het helpt gewoon hoe je de laatste tijd in het leven staat! Maar waarom dan dat extra pilletje? Ik snap het ook niet en vind het ook knap dat je hebt geweigerd.

Anoniem zei

Gewoon eerlijk invullen en opsturen die handel. Die mensen van de fanclub (uwv?)hebben er een leuke baan aan: je houdt ze aan het werk en dat is goed voor de economie.

Petr@ zei

Nou dat is goed en slecht nieuws in 1 bericht.
Fijn dat je gezondheid de goed kant op gaat, raar dat er toch een pilletje wordt aangeraden terwijl je het zo goed doet! Goed dat je hebt bedankt.
Wat akelig dat je weer van die vervelende formulieren in moet vullen en dan maar afwachten hoe er op gereageerd wordt. Waardeloos zeg

Joanne zei

Je bent goed bezig! Groot gelijk dat je het zelf kunt. Dat heb je toch bewezen? Maar controle is altijd goed.
Daar zou je toch een hartverzakking van krijgen. Van het UWV! Het is erg stressvol. Dat weet ik nog van middelste. Maar gewoon invullen. Ik weet zeker dat het goed komt.

Liefs Joanne

Anoniem zei

Leefstijlverbetering, meer bewegen en het juiste eten kan diabetes binnen enkele weken omkeren. Een pilletje erbij is zo'n onzin...jammer dat je dokter dat voorstelde. En super dat je voor de leefstijlverbetering gaat!

Firma Fluitekruid zei

Hé, wat klote dat ze van het UWV weer moeilijk gaan doen. Het gaat zo te horen net zo lekker met je (goed bezig!), maar wat ze niet snappen is dat je die stress er niet bij kunt gebruiken. Sterkte...