vrijdag 9 maart 2018

Sex met Midas

Via de app van de luisterbibliotheek kon je deze maand, ook zonder dat je een bibliotheekabonnement hebt,  een boek van Midas Dekkers uploaden en beluisteren.

Fijn om mee in slaap te vallen en ook als ik weer eens midden in de nacht toch wakker ben geworden, om verder mee in te dommelen.

Dan is het niet zo vreemd, dat als ik zijn stem de hele nacht in mijn oor hoor (nou ja..totdat de timer de app uitzet) ik wilde dromen van/met/over de man krijg. Als bioloog weet hij gelukkig uitstekend hoe een vrouwelijk lichaam in elkaar zit, dus ik hoefde hem niets uit te leggen.

Had al een hele tijd op mijn 'zou ik nog wel willen doen' lijstje een bezoekje aan de Ikea staan. Ik had een paar maanden terug, nou meer dan 3/4 jaar terug eigenlijk iets gekocht wat niet de juiste maat had. Gelukkig bewaar ik altijd de bonnen dus retourneren is geen probleem. En deze week brak een schroef van een eetkamerstoel, dus daar wilde ik ook een nieuwe schroef voor halen. Stoelen zijn denk ik zo'n 20 jaar oud, zo oud dat ze binnenkort weer geheel trendy zijn!

Maar de energie om met 3 bussen te reizen en dan ook nog eens met de hele zooi te sjouwen, die had ik 3/4 jaar niet. En ik had last van boosheid. Boos omdat "iedereen" met een auto zijn spullen haalt bij de Ikea en ik de enige ben die met de bus komt. (Niet waar hoor, maar zo denk ik dan). En oh ja...geduld om te wachten bij de klantenservice. Of eigenlijk moed. De vlammen sloegen me al uit bij de gedachte aan zoiets simpels.

Door Midas werd ik een beetje vreemd wakker. Alsof ik nog ergens anders was. En toch wilde ik vandaag wat gaan doen. En had ook nog vage plannen om naar die nieuwe tentoonstelling in het Rijksmuseum te gaan.

Die manshoge portretten van The Rich and Famous door de eeuwen heen.

Afbeeldingsresultaat voor rijksmuseum high society

Gelukkig had ik dat plan niet uitgevoerd, want ik las dat ik dan het museum weer uitgestuurd zou zijn in verband met een stroomstoring. Ik ga nog wel een andere keer, door de week, want het weekend is het sowieso altijd druk.

Grote stroomstoring in centrum Amsterdam

Het liep allemaal best wel soepel bij de klantenservice. Kreeg direct mijn geld teruggestort en ook nog advies over de schroef. En nam wat losse schroeven mee uit hun wand met diverse modellen schroeven en bouten en Ikea-dingen als optie. Gewoon gratis.

En begon daar ook mijn dag met een gratis kopje koffie op de klantenkaart. Dat was fijn wachten.

Daarna een rondje door de ingerichte kamers. Ik hoor iedereen altijd klagen over hoe vervelend de Ikea is, maar ik hou daarvan. Ideeen opdoen. Niet dat ik direct alles ga aanschaffen, maar hoe kan ik, met wat ik thuis al heb, zo'n sfeer creeeren. En ook om blij te zijn met wat ik heb. Of dingen net wat anders neer te zetten. Of weer een andere kleur toe te voegen. Of inderdaad bij sommige interieurs te denken 'blij dat ik dat niet mooi hoef te vinden, niet mijn smaak'.

Daarna even pauze gehouden, want je ziet zoooooooooooooveel. Een heerlijke zalmschotel en alweer een gratis kopje koffie erbij. Ik was trots erop dat ik geen frites en balletjes nam of lekkere taart of broodjes. Maar bewust gezonde vis en sla.

Alleen even een momentje dat als je denkt...mmmm...nog een kopje koffie, dat als je alleen bent, je plek ook direct weg is. Of je moet met tassen en al weer gaan sjouwen. La maar.

Toen naar beneden waar ik de zaken kon halen in de juiste maat en nadacht over wel of niet een tafeltje. Niet dus. Want is het echt wel zo leuk en had ik niet een ander Doe-Het-Zelf projectje in mijn hoofd? Wat veel budgetvriendelijker is? En dus nam ik wat voorbeeld laminaathoutjes mee. Ook dat mocht gratis.
Ook de kinderstoel liet ik staan. Die wil ik nog wel aanschaffen voor als het kleinkind hier komt, maar de realiteit is, dat ze niet zo vaak komt, dus is die stoel wel echt nu nodig en dat het gewoon ook te onhandig was om nu met de bus mee te sjouwen. Dus niet doen.

Dat dacht ik eigenlijk heel vaak: Heeeee...leuk. Maar niet doen. En zo bleef ik budgetneutraal bezig vandaag. Want ik leverde wat in en ik kocht wat zaken terug met gesloten beurs. En goed opletten op de bustijden, want die komt maar 1 x per uur langs. Dus die wilde ik niet missen.

Beetje moe nu, maar wel voldaan, want missie geslaagd.

Muis was ook uithuizig trouwens. Geen sporen gezien vanochtend.
12 opmerkingen:

Anoniem zei

Geen gepiep in het voorhuis.

arcobaleno zei

Hier nog een Ikea fan 😉

Anoniem zei

Ikzelf heb géén last (meer) van minderwaardigheidsgevoelens, maar geloof me: ook voor mij was dit een hele onderneming geweest. Mijn compliment dat je het allemaal gedaan en geregeld hebt! Helemaal prima.
Dat muis-verhaal komt me ook al zo vertrouwd voor... ik had er eentje in de berging. Ik ben tijden bezig geweest om alle eetbaars naar boven te sjouwen (en op te bergen). En ik kocht in de kringloop plastic dozen voor de rest.

Kliefje zei

Bij ons zit er eentje om de hoek, kan er naar toe lopen bijna. Ik haal er altijd servetten maar rén echt naar binnen, grijp wat ik nodig heb en ben weer weg. Niet mijn winkel. En altijd druk. Wanneer en hoe laat je ook komt...

Petr@ zei

Haha Midas moest eens weten ;-)
Ikea is ook mijn winkel niet, al die mensen pffff, ik krijg Man er ook met geen 10 paarden naar toe.

Luz zei

Sex met Midas brrrrrr...

Nietzomaarzooo zei

In het echt wel denk ik; in mijn droom was het bevredigend :) :)

Nietzomaarzooo zei

Heb 'm niks verteld.
Ik ga bewust niet in vakantietijden of weekenden.

Nietzomaarzooo zei

Dan ga ik altijd via de kassa naar binnen en zoek de kortste weg naar mijn artikelen. Haat het dat je de hele route moet doen.

Nietzomaarzooo zei

Dank je voor het compliment.
Hoop dat de muis verhuisd is, maar hoe weet je dat?

Nietzomaarzooo zei

Yeah!

Nietzomaarzooo zei

En hoop ik ook niet elders.