donderdag 1 maart 2018

Humberto Tan-code

Tan moet weg. Tan-tijd is over.


Het raakte me, hem in zijn eigen show te zien en horen vertellen dat er over hem besloten is. Tegen zijn zin, maar dat hij het besluit wel respecteerde. Dat hoor je te zeggen en ik hoorde het mijzelf ook nog zeggen, "in goed overleg" want dat fluisteren je advocaten je in. Dat deze zin het  'juiste' is om te zeggen.

Natuurlijk zeg je niet dat je manager een hufter is. Die het zo bekokstoofd heeft dat jij weg moet. En mindere goden mogen blijven. Want die slijmen beter.

Ben zelf ook een aantal keren ontslagen - door de crisis of door managementsproblemen en voelde in die 1,5 minuut van Tan, precies hoe even de wereld voor je verandert. Hetzelfde gevoel als toen ik van de week met mijn fiets onderuit ging.

Bam!!!!

En in beide gevallen toch weer doorgegaan. Met fietsen en met leven.

En dan is het alweer Maart. Blij dat mijn huur is afgeschreven en verder alle vaste lasten zijn betaald. Ook de jaarlijkse zaken, zoals verzekeringen zijn betaald. En gisteren kreeg ik nog een aankondiging van factuur over een stukje Eigen Bijdrage zorgkosten 2017, maar daar had ik ook al rekening mee gehouden. Iedere keer als ik zorgkosten maak, dan begroot ik ze mee in mijn tabblad 'onvoorzien'. Al vallen ze niet echt meer onder de term onvoorzien, want ik weet van te voren al dat ik medicijnen moet betalen en bloedprikken. In feite zou onvoorzien zijn als ik geen Eigen Bijdrage heb.

Zo; administratie weer gedaan en in mijn To-Do lijst voor volgende week staat kijken of ik in aanmerking kom voor vrijstellingen van Gemeentelijke en Waterbelastingen. Heb ze wel meebegroot, maar het zou fijn zijn als ik ze niet hoef te betalen.

Besloten om deze week me verder even niet meer druk te maken om dit soort zaken, want ik merk dat ik in een wat mindere goed nadenkweek zit. Misschien ben ik wel op mijn (achter)hoofd gevallen?

Het weer voelt vandaag veel kouder dan gisteren, simpel omdat er weinig zon is en een harde wind. Het is guur, grijs en waaierig buiten. In mijn tuin is er van alles en nog wat omgewaaid en weggeblazen. Straks maar even oprapen. Of morgen. Geen urgentie. Noch haast.
4 opmerkingen:

izerina zei

De pers begon Humberto en zijn show ook kapot te schrijven.

Iris Papilio zei

Heb het niet gevolgd, maar wel jammer van Humberto! Hij zal vast wel weer ergens een ander soort aanbieding krijgen!

Anoniem zei

De gele kliko's gingen hier in de straat ook een voor een ondersteboven. Dat was nadat het papier was opgehaald natuurlijk. Wij hebben zo'n ding niet genomen. Twee kliko's voor restafval en gft vinden wij genoeg. Dat beetje papier brengen we maandelijks zelf wel naar het containerpark.

Anoniem zei

Vond het zelf pijnlijk om te zien, en zijn tafelgasten ook, hoe verslagen hij was door dit nieuws. Ik heb vaker het idee dat wij geen rechters meer nodig hebben in dit land. Er gebeurt iets of er wordt iets gezegd over een persoon en jan en alleman heeft er een mening over op sociale media, er steekt een storm op met vaak ernstige gevolgen voor mensen.