maandag 5 maart 2018

Kwijlen

Beetje slecht geslapen, maar ach....er zijn ergere dingen. En dus werd ik nog voor de wekker vanzelf wakker - een wekker die ik op een iets vroegere tijd had gezet - en begon de eerste maandag van de maand Maart.

Zoals gewoonlijk door mijn rondje Bless the House weer te doen. Even bewust standaard opruimen en schoonmaken. Door het bijhouden van mijn huishoudelijke werkjes, blijft het overzichtelijk en niet een verschrikkelijk onoverzichtelijke taak die zo groot is dat het verlammend werkt. Voor mij.

En het was zulk zonnig weer vanochtend, de zon scheen precies op de ramen aan de tuinkant, dat ik de geest kreeg om ook maar even de ramen te doen. En dat niet als straf-exercitie te zien, maar iets wat ik mijzelf mag gunnen. Lekkere schone ramen. En huppa...ook maar aan de voorkant als we toch een emmertje sop hebben.

Daarna een eetkamerstoel buiten gezet, hip bijzettafeltje erbij en heerlijk in de zon een kopje koffie gedronken. Mijn eerste buiten van dit jaar!  Dus zou ik het oppimpen heb ik mijn eerste koffie op een terrasje al binnen.

Ook nog maar weer een eind gewandeld. Al het ijs in de sloten is aan het smelten. Alleen de vogels kunnen nog schaatsen momenteel. Valt me alweer op dat op alle sloten dikke takken liggen. Niet echt iets wat schaatsliefhebbers doen lijkt me. Nu voelt mijn winterjas veel te warm. Het zweet brak me uit.

Daarna via het winkelcentrumpje een pittstop voor een klein kadootje voor dochterlief. Ze is van de week jarig. Heb nog iets anders voor haar in mijn hoofd, maar dat hoor ik nog wel van haar of ze dat leuk vindt. Toen ik terugliep zag ik een groooooooooooooooot reclamebord van de supermarkt. NUUUUUUUU 2 pakken koffie of 2 pakken Tony Cho...(verslavende chocoladesoort zonder slaven gemaakt) voor maar € 4,--.

En als de hond van Pavlov begon ik direct te kwijlen. Ooooooooooooooooooooooooh...zo lekker en nu zo 'goedkoop'.....koop maar, toe maar...koop die chocola. Dan leg ik het wel in de voorraadkast. Om te bewaren.

Afbeeldingsresultaat voor pavlov dog gif

Hahahahahahaha...yeah...right.

En dan weet ik dat ik die echt niet tot de Pasen kan laten liggen. Of tot morgen for that matter. Die MOET op. En die gaan op. Vooral die met zout en caramel. Of eigenlijk alleen die met zout en caramel.

Dus is het verstandiger om deze fijne aanbieding maar te negeren (pun intended) en alleen die koffie te halen. Want die drink je dagelijks en daar kan ik wel maat houden.

Ik bekijk hun reclamefolder eigenlijk altijd pas het weekend, als ik 'grote' boodschappen ga doen en ook in het kader van wat ik niet zie, daar kan ik ook niet naar verlangen. Of over kwijlen. Of mezelf voorhouden dat het zo'n goede aanbieding is, dat ik wel gek zou zijn om deze te laten liggen.


Afbeeldingsresultaat voor pavlov dog gif
6 opmerkingen:

Luz zei

Tony Chocolony (zo geschreven?) is mij geheel onbekend, en dat kan maar beter zo blijven, denk ik.
Ik moest bij jouw blog aan Peter Beense denken die eens op de tv op dieet ging en Sonja Bakker bij hem thuis de koelkast in dook en er van alles uitviste dat nou niet echt in een gezond dieet paste. Je kent haar wel, met dat venijnige bekkie terwijl ze Peter een grote worst voor zijn neus hield; wat is dit??? Hij keek onschuldig de camera in en zei: voor de visite.
Het tweede shot was een groot tablet chocolade,: en dit? Ook voor de visite...is bij ons een gevleugeld gezegde geworden als we iemands secret pleasure ergens ontdekken: voor de visite.
xxx

Anoniem zei

Haha. Je mag kwijlen maar niet kopen.

mirjam kakelbont zei

Ja, lekker, Tony Chocolonely! En dan de pure variant.
Wij kopen niet anders meer dan slaafvrije chocola. Dan smaakt het ook een stuk beter. Alvast gefeliciteerd met je dochter ♥

Anoniem zei

Wanneer je echt zo van chocolade houdt, vind je dan de chocolade van 70% puur of percentages daarboven niet lekker? Hier kun je 2 blokjes per dag van eten zonder je schuldig te voelen. Geen hele reep, maar 2 blokjes zijn voor mij een tractatie. Zelf vind ik de chocolade van Tony niet echt lekker, maar dat is een kwestie van smaak. In de winter hadden ze bij L.idl de extra pure chocolade ook met zeezout. Vond ik ook heel lekker.

klaproos zei

ohhhh Tony, ik had de mazzel om er maar liefst 4 repen van te winnen van de postcodeloterij..... vind ik zó geweldig caramel en zout.... lekker hé :-)
wat ben je toch een noeste werker :-) ik g a wandelen dan zie ik m'n vieze ramen niet:-)
gefeliciteerd met je dochter hé

Petr@ zei

O zo lekker die chocola van Tony! Knap van je dat je hem niet hebt gekocht!
Ken u zelve haha