vrijdag 29 mei 2020

Achter glas op het terras

Of achter plastic.

Of achter schotten met plastic.

Afwerkschotten

Doordrinkschotten

Achter glas op een terras is alleen leuk met uitzicht op zee. Als het nog te koud is om zonder glas te kunnen zitten. Of als het te hard waait en de slagroom van je appeltaart waait.Afbeelding van Nicolas Papadimitriou via Pixabay 


Gisteren trouwens voor het eerst in maanden naar de bibliotheek geweest. Je hoeft je komst niet te reserveren. Ook goed voor de beweging om even daarheen te fietsen. En even wat anders doen. Bibliotheken zijn maar een paar uurtjes open per dag. Waren ze zo slim om een nieuwe betaalsysteem in te voeren voor o.a. 'Toptitels'. En ik wilde een Toptitel meenemen. Maar het systeem bleef mijn betaling weigeren. Daar kwam ik niet eens uit. Bij betalen. 

Ook handmatig kreeg men het niet voor elkaar. Dus dan maar geen toptitel mee. Lees ik wel flutboeken. Was niet zo fijn als voorheen naar de bibliotheek gaan. Snuffelen, neuzen en ontdekken. 

Nu was het net slechte sex. Erin en hoppa zo snel mogelijk weer eruit. En ook daar alles achter plastic. En eerst handen wassen. Boeken ontsmet. 

Brrrr...


9 opmerkingen:

vlasje zei

Het is dystopisch, als het zo blijft, trekken we het niet.

izerina zei

Het hele genieten van boeken neuzen en lenen is weg. Moest jij niet reserveren om naar binnen te mogen? Ik houd het nog maar bij leenboeken en herlezers.

klaproos zei

brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr spreekt me helemaal niet aan .... boeken houden heel veel vast hé.... jakkes..
fijne dag vandaag
xxx

Bertiebo zei

Ik ben ook gisteren voor het eerst geweest.Ik ga er nog over bloggen denk ik

Nietzomaarzooo zei

Reserveren hoeft niet.

Marlou zei

Ha Cellie,

ik moest zo lachen om jouw:"En allemaal op 1,5 afstand, met een plastic bloempot om je hoofd???"
Lijkt me wel wat!

Wat betreft de bieb...
De sjeu is er wel af op deze manier.
Maar ja... je kunt in ieder geval weer terecht.

Ik lees eigenlijk alleen e-boeken.
Soms zelfs op mn mobieltje...

Groetjes!
Marlou

kliefje zei

Lekker plastisch samengevat, haha!

nicole orriens zei

Ik snap precies wat je bedoelt. Ik ben 1 keer geweest bij de bibliotheek maar heb helemaal geen lust om nog een keer te gaan. Terwijl ik het normaliter toch het paradijs vind....

Ellen Tedaldi zei

In onze stad kunnen we bieb-boeken tijdens de Corona-crisis online bestellen en alles wordt met een bakfiets gratis naar huis geleverd. Heerlijk!