maandag 25 mei 2020

Belasting Betalen Bingo

Gisterenochtend was ik alweer vroeg wakker. Dus maar opstaan, lekker mijn haren wassen en douchen. Dan ruik ik weer als een bloemetje.

Heel veel bloemen bij Gardener's World, de herhaling op zondagochtend om 09.35 uur. Pioenrozen, Rozentuinen, waarvan je de rozen bijna kon ruiken, een mevrouw met allerlei soorten irissen in haar tuin, een man met een passie voor Riddersporen allerlei mooie blauwe soorten, van enkelvoudig tot bijna roosachtige vormen. Een dame met een heerlijke tuin met pergola's en allerlei soorten clematis, rozen. Dahlia's.

En die mooie Engelse tuinen, zo in balans, zo vol variatie. En alles doet het en komt op tijd op. Nooit eens een door slakken geheel opgevroten tuintje.

Mijn Opa had als één van zijn hobby's het kweken van Dahlia's in een apart soort moestuintje een eindje fietsen van zijn huis. Pompoendahlia's, van die grote uitbundige Dahlia's in allerlei vooral primaire kleuren. En deelde ze dan ook graag uit.

Zie mijn Opa nog zo aan komen fietsen, op zijn herenfiets waar hij altijd bijna vanaf viel, (want met tachtigplus werd het afstappen een dingetje om over het uitkijken voor het verkeer nog maar niet te spreken) met in zijn fietstassen een grote bos Dahlia's. Had hij in de ochtend al zijn baantjes in het zwembad getrokken. Mijn Opa zat achter de Dahlia's in plaats van de Geraniums. En achter diverse commissariatenbaantjes.

Mijn moeder weer mopperend (of meer vittend) op hem in stilte (en meestal niet, zodat ik blij was dat mijn Opa hardhorend was). En zijn lelijke blommen. Snapte dat toen al niet en nu nog minder. Wel dat het soort bloemen misschien niet jouw smaak is, maar het gebaar - het willen delen van je overvloed -  dat werd al helemaal niet gezien. Alleen die afschuwelijke en lelijke bloemen die dan verplicht in een vaas moesten staan. Een week lang. Mijn broer en ik hebben later, toen we allemaal al lang en vooral breed volwassen waren, vaak gezegd dat mijn moeder het gebaar moest leren zien.Dat gedrag maakte mij huiverig om ook maar iets aan te bieden thuis, want toch nooit leuk genoeg. Of naar de smaak van mijn moeder.

Fijn dat het gisteren een klein beetje regende. Was echt maar een heel kleine hoeveelheid jammer genoeg.

Nog wel een paar mondkapjes gemaakt. Dat kalmeert mijn brein. Geen rust om echt te genieten van de krant met het goedkope proef-abonnementje. Misschien van de week nog maar een poging wagen. Ik maakte een paar mondkapjes voor mijn broer met een grijns erop geborduurd. "Moodkapjes" noem ik ze. Ze zijn nog niet verplicht bij hem, maar hij vindt het wel fijn om er, mocht het nodig zijn, een paar te hebben. En graag die van mij dan.

Vandaag eerst maar bellen voor een betaalregeling voor de Gemeentelijke Belastingen. Dan heb ik alleen straks nog de Inkomstenbelasting te regelen als die aanslag komt. Want ook daar moet ik betalen in plaats van neutraal (of NUL aka Frits van Turenhout) of terugkrijgen. En dan heb ik de Bingo-kaart "belasting betalen" op alle hokjes helaas ingevuld. Waterschap, Gemeente en IB. Tsjakkaaaaaaa. Oh nee; BijstandsbalenBingoooooooooooo.

Het is niet anders. Doorademen en achter me laten en vooral, vooral en nogmaals vooral me er verder niet meer over opwinden. Zonde van de opwinding. Stampvoeten hielp ook al niet.

Om met Annie M.G. te spreken: Ga niet zeuren!

En eens kijken wat we nog kunnen schrappen. Alleen douchen als het regent buiten misschien?
Een paar maanden van de lucht gaan leven? Win - Win situatie!!

Naschrift:
Blij dat kalmerende koffie klaar stond want bij het bellen voor een betaalregeling kwam de ambtenaar met een ander eindbedrag dan in hun eigen brief vermeld staat. Kanniewaarzijn toch?? Jawel hoor. Alles kan.
Maar blij dat ook die kikker weer is doorgeslikt. Afgehandeld. Geregeld. Klaar en kom maar door met dat verse kopje koffie! Even pauze in mijn Bless the House rondje.


7 opmerkingen:

Janne zei

Je hebt een bijstand-uitkering. Dat is net genoeg om niet dood te gaan (van de echte honger of van de sociale honger) . Waarom zou je dan inkomstenbelasting moeten betalen?

vlasje zei

Ik heb meer[AOW] + spaargeld+ eigenhuis ( met kleine hypotheek) maar kom altijd op 0 en dan later krijg ik altijd prettig bedrag aan zorgkosten terug.

Lot zei

Langs de lage buur afscheiding in de voortuinen heb ik tot mijn grote vreugde stokrozen gekregen. Mijn buurvrouw noemt ze de meest afschuwelijks bloemen die ze kent! Waarom zo naar beschrijven, ik vind hun onderhoudsvrije tuin ook niet zo mooi en de buurtuin aan de andere kant die zelfs door hovenier is aangelegd ook niet mijn smaak. Maar dat ga ik niet op een nare manier zeggen. Verder zijn ze gelukkig fijne buren

pourquoi pas ??? zei

Nou ik heb hier, tijdje geleden een mooi klein blauw doosje gekregen per post, zo leuk en ik moet iedere keer aan de gever denken, die staat op mijn kast te pronken hoor. Ik ben er blij mee. Hij gaat ook in mijn kastje met dierbare dingen

Marlou zei

Ha Cellie,

zoals jij schrijft.. over de dahlia's van je opa.
Ik krijg er een grote glimlach van.
Ik had graag dahlia's van mijn opa gehad...
Maar dat is een ander verhaal.

Dus... je had een meevaller?
Daar ben ik blij om.
Het komt je toe!

Groetjes van Marlou

.

Nietzomaarzooo zei

Haha...meevaller. Van € 0,04 minder Belasting te betalen ja. Maar in feite allemaal tegenvallers, want nergens kwijtschelding gekregen en ook nog IB moeten betalen. Vandaar BelastingBingo.

Mirjam Kakelbont zei

Oh, iedereen kan mij blij maken met een bos dahlia's. Zelfs met één.
De bijstand: te weinig om van te kunnen leven. Triest dat de belastingdienst je dan nog weet te vinden...
Lieve groet ♥