zaterdag 9 mei 2020

Catfight

Gisteren twee buurtkatten die een catfight hadden.

Nieuwe poes wilde ook in mijn tuin, maar oudere zwarte kater had daar geen behoefte aan. Zijn stukje tuin en zijn vogeldrinkbakje. Is niet voor die andere poes. Vond de zwarte kat.Dus even vechten, maar de nieuwe poes droop daarna toch maar af. Wat goed is, want ze loopt precies over de haag waarin allerlei vogels nestjes hebben. Het grappige is dat de eigenaar oorspronkelijk van dat anti-katten spijkerspul erop heeft gemaakt. Waar een beetje kat om lacht. Maar achterbuur wilde niet dat katten over haar haagje liepen.

Behalve nu er een eigen kat is. Die mag alles.

Niet van mij. Dus spreek bezoekende katten regelmatig aan dat ze mogen bezoeken, uit de vijver drinken, maar niet schijten in mijn tuin. Maar ook daar hebben sommige katten schijt aan.


Afbeelding van claude_star via Pixabay 8 opmerkingen:

Janne zei

Ik houd van alle dieren maar wel op de plek waar ze horen. Mijn ezels in mijn weiland, mijn kippen in de (hele grote) ren op mijn grond en mijn katten in mijn tuin. Vreselijk de zgn. kattenliefhebbers die hun katten overal laten rondzwerven , de tuin van de buren als kattenbak laten gebruiken, de vogels overal laten vermoorden.
Tja, zegt de kattenliefhebber, het zijn nou eenmaal roofdieren, geen dieren die je binnen kunt houden.
Roofdieren, die na hun bakje Sheba, hun pilletje tegen welvaartsziekten, hun veelkleurig mandje met bijpassende krabpaal links laten liggen, tevreden op de vensterbank ‘n dutje doen en daarna door hun, op maat gemaakt, kattendeurtje naar de buren gaan om in die tuin te schijten en elders een jong vogeltje half dood achterlaten, roofdieren 😱😱

klaproos zei

:-) leuk geschreven cellie, maar er is niks eigenzinniger dan een kat hé....

ik had voor rufus een stroomdraadje gemaakt, omdat een paar buren vogeltjes hadden... en dat heeft altijd goed gewerkt rufus binnen en geen andere katten hier ...
van je eigen kat kun je het nog wel hebben kattenpoep, maar vreemde katten stinken hé :-)

klaproos zei

goed gesproken Janne :-)

Bertiebo zei

Wij hebben nog nooit een kat in onze tuin gehad.Maar vroeger bij mij thuis, pakte mijn moeder een plantenspuit. Dat hielp altijd wel. Mijn vader was strenger. Die pakte een emmer water. Na twee keer kwamen ze niet meer terug!

pourquoi pas ??? zei

Tja bij mij zijn katten altijd welkom maar dat snap je wel. en katten doen het meestal in de tuin van een ander en niet in eigen tuin, al moet ik zeggen dat ik er weinig last van heb.

Anoniem zei

Mijn Indonesische collega had eens wat gehaktballetjes buiten gezet om af te koelen, hmmm dacht de buurkat lekker, alleen zijn de balletjes van mijn collega iets pittiger dan de hollandse en daar kwam de kat al snel achter . Zelf weer ik de buurkatten ook met een plantenspuit en verder strooi ik koffiedik in mijn borders en daar hebben de meeste katten ook een hekel aan. Ans

izerina zei

Bij mijn buurvrouw helpt koffiedik inderdaad

vlasje zei

Wat ben je toch een fijn mens! Zeer verrast en verblijdt door jouw gebaar!