dinsdag 26 mei 2020

Anoniem sparen met zegels gaat niet meer

Corona heeft waarschijnlijk ervoor gezorgd dat de Albert Heijn het fysieke sparen van koopzegels en het inleveren, anoniem, bij de balie voor cash geld kan afschaffen. Wij zijn er immers toch al een maandje of drie aan gewend om geen zegels meer te kunnen kopen. En dan kan je het best van de gelegenheid gebruik maken om dingen helemaal digitaal te maken.

Dan kan de klant optimaal gevolgd worden en weg met die anonieme bonuskaarten en ook nog inzicht in het spaargedrag. Ga je het saldo van het volle boekje direct uitgeven aan boodschappen? Laat je het 'even' staan? En hoe lang dan? Opmaken!! Uitgeven aan die leuke bonus-aanbieding.

Nu kan spaarzegels kopen in de toekomst alleen nog maar via een Persoonlijke Bonuskaart. Ik vraag mij dan direct af, als anonieme spaarder die heel blij is met haar oude sok in de vorm van een zegelboekje, of het saldo wat op die Bonuskaart staat ook ergens moet worden aangemerkt als 'vermogen'.Waarschijnlijk wil men in de toekomst dat de waarde van het 'boekje' rechtstreeks op je rekening gestort kan worden.  Moet ik ieder half jaar of zo weer verantwoording afleggen over een geldstorting. Getver!

Goh...vroeguh...was dat ook mogelijk. Je boekje storten op een bankrekening. Dan had je een speciale rekening bij de Albert Heijn waar je het bedrag van 3 boekjes minimaal op kon storten. En kreeg je rente op rente (jaaaaa...in the good old days). Toen werd ook dat afgeschaft en ging die rekening over naar een ander bedrijf.

En ook weer een stapje naar een samenleving zonder cash geld. Alles is te traceren, te verantwoorden. Dus moet mijn strategie om deze 'arme' tijden toch te kunnen doorkomen weer geheel veranderen.

Ik wacht gewoon tot ik gechipt ben. Dan kan iedereen mij zo traceren. Het RIVM, de Albert Heijn en de Keesmanager.

Hoppa!!26 opmerkingen:

vlasje zei

Het is 1984 aan het worden.

guusje zei

We zijn er toch allang aan gewend dat Big Brother is watching you. En recentelijk zijn er ook een boel small brothers and sisters bijgekomen.

Bertiebo zei

Echt? Ik had nog niet gelezen dat ze de zegels gaan afschaffen, de echte dan. Ik had het wel verwacht. Nou , dan stop ik er mee, dan is er geen lol meer aan.

nicole orriens zei

Ik hoorde dit nieuws, maar omdat ik toch nooit wat met zegels doe heb ik er verder niet zoveel aandacht aan besteed. Maar het wordt wel minder anoniem als ik het zo lees inderdaad...

mrs H. te B. zei

Ik hoop daar nooit aan te wennen. Ook al zou ik liever niet zo gewend zijn aan alle privacyschendingen - want ik blijf het griezelig vinden, dat je niet meer in de trein kunt stappen zonder gevolgd te worden.... En: AH zegels spaarde ik allang niet meer; bij de Hoogvliet ben ik er nooit aan begonnen, omdat dat alleen met een app kan...

Marlou zei

ha Cellie,

oh jee... ik heb nog een boekje, maar lang niet vol!
Voor de helft denk ik.
Nou... ik laat AH m'n geld niet afpakken.
Hierrrrr met m'n poen.

En dat chippen...
Nee, liever niet hoor!

Dagdag!
Groetjes van Marlou

Zuinigaan (Aaf) zei

Ik ben ook een AH-zegeltjesspaarder, ik heb het uitgezocht, je kunt nog tot het einde van dit jaar gewone zegels kopen. En je kunt ook de zegels in jouw boekje om laten zetten in digitale zegels.
Van chippen is nog geen sprake, en hopelijk gebeurt dat nooit ;-)

Mevrouw W. zei

Jammer dat je op deze manier dit extra 'potje' kwijtraakt. Straks zal dat, denk ik ook, bij je inkomen geteld worden en dan is er geen aardigheid meer aan.

Zuinigaan (Aaf) zei

Ooit had ik een anonieme bonuskaart. Doordat ik sinds corona door AH soms boodschappen laat bezorgen, is mijn bonuskaart al lang niet meer anoniem! Ze weten mijn banknummer en zelfs mijn adres!

Janne zei

Ik was in januari al gestopt met zegels kopen en ik heb een niet geregistreerde bonuskaart. Andere klantenpasjes (Hema, Kruidvat etc.) heb ik nooit gehad.

klaproos zei

hé gets... alles lijkt wel digitaal te moeten,
ik vind dat ook waardeloos :-(

Mirjam Kakelbont zei

Doordat ik meestal afreken met de zelfscan, koop ik geen zegels meer. Dat was wel dé manier van sparen want nergens krijg je zoveel "rente."
Knap waardeloos als het bedrag geregistreerd gaat worden!

Unknown zei

Nou , digitaal sparen , veel makkelijker dan al dat gelik. Hoe onhygiënisch is dat .Hadden ze veel eerder moeten doen .

Unknown zei

Ook bij de zelfscan kun je plakzegels kopen gewoon aangeven op de scanpaal en via de bon bij de cassierre de zegels vragen is niet moeilijk

Unknown zei

Waar ik wel van baal dat je straks niet meer anoniem je zegels kan plakken. Ook ik baal van het digitale tijd perk dat al jouw gegevensmaar ingevuld moeten worden. Heel erg jammer datje straks niet meer koopzegels kan plakken van mij hoeft het digitale echt niet beginer dan ook niet aan. Dan maar naar jumbo daar kun je wel plakzegels kopen en plakken

Unknown zei

En ik plak de zegels altijd met water op een was handje en daarde zegels overhalen als zevochtig zijn plakken niets geen corona besmetting te vrezen

Unknown zei

Je kan je digitale zegels toch gewoon sparen en bv na een half jaar boodschappen er voor doen blijft het boodschappen geld op je gewone rekening staan . Ik zie geen verschil

Unknown zei

Veel mensen spaarden voor bv.kadootjes voor de kleinkinderen of een dagje uit etc. ofwel een doel dat niet direct bij AH lag. Het was een ahw een manier om ongemerkt te sparen en dat is toch anders dan je geld bij AH te zetten en €3 extra te hebben bij het boodschappen doen. Ze dwingen je dus die rente bij hen weer uit te geven. Is niet veel maar aantal keer per jaar en zoveel spaarders. Slimme strategie.

Unknown zei

Wanneer je van uitkering afhangkelijk bent is dit een mooie manier van sparen zo zonder bankrekening. Met het plakken van zegels ben je als het ware anoniem. Echter ziet UWV dat je regelmatig een spaar saldo krijgt gestort wordt dit gezien als inkomen en kun je je extraatje weer inleveren. Kijk na de belastingdienst met de toeslagfraude hogerhand wilde niet beschuldigt worden maar hoeveel ouders zijn wel gedupeerd door de toeslag fraude. Jan met de pet mag nooit iets extra,s ontvangen ook nog eerlijk gespaard ook maar de beter gesitueerde ontspring wel de dans en dat steekt jan modaal die best wel graag een extraatje wil sparen als dat lukken wil maar dan liever anoniem en niet digitaal zodat je traceerbaar bent dat is het verschil. En bovendien de papieren zegelplakkers hebben er gewoon lol en voldoening in als er weer een boekje vol is.

Unknown zei

Ben het eens met mevrouw die zegt er wordt gespaard voor uitjes of vakantie of cadeautjes genoeg redenen voor het sparen op zich en mooi drie euro rente altijd mooi meegenomen door de grootgrutter albert heijn die deze aktie opstelde of introduceerde daar gaat het sparen ook om. Maar niet ten behoeve van de nieuwe albert heijn directie die verdienen geld genoeg dus never nooit digitaal

Unknown zei

Het ging voor veel mensen ongemerkt en soms hadden ze een aantal boekjes als appeltje voor de dorst en bovendien weet men nu nog niet of je het op je rekening krijgt of er alleen je boodschappen mee kan betalen. Verder is er dus geen contant meer, dus bv. je kleinkind spontaan wat in handen geven of je had nog wat liggen en ff ervoor gaan eten. Voor velen is echt sparen lastig en dit lukte wel. Niet voor niets willen mensen met weinig inkomen graag letterlijk zien wat ze uitgeven.

Unknown zei

Nog even en dan hoeven we niets te doen ah geeft het wel alvast door aan de belasting weg extra overweeg echt te stoppen

Marion zei

Ik lever mijn zegel boekje in. En stop er meteen mee.
De Jumbo heeft wel koop zegels. Dus dan, daar maar veder sparen voor een vakantie.Het heeft wel iets.

Unknown zei

Heb het eens goed door gelezen maar met het sparen van een digitaal boekje kun je nu alleen bij de albert heijn je digipunten verzilveren en niet meer voor kadootjes , kleinkinderen , sinterklaas, of eventueel een vakantie voor je zelf van een ongemerkt extratje door fysieke zegels te plakken. Jammer jammer jammer eeuwig zonde dat de fysieke zegels stoppen

Anoniem zei

Ik was een anonieme spaarder. Gaf wel eens een boekje aan de kinderen, dat kan nu niet meer. Dan zeg ik ook AH maar de bons!
Aju!

Unknown zei

Ik stop er ook mee maak het boekje af daar krijg je tot december nog de tijd voor dan is het dag Albert Heijn!