dinsdag 5 mei 2020

Mondkapjes op Bevrijdingsdag

Wat doe je op een 'vrije' Bevrijdingsdag?

Dan probeer je een mondkapje te naaien. Diverse sites bekeken en in plaats van het in mijn hoofd helemaal uit te denken, vond ik het beter om maar gewoon te doen. Want ik bedacht dat misschien over een tijdje dat wel verplicht wordt in het OV en dan heb ik er maar eentje (of meerdere als het experimentje lukt). Of ik kan ze aan iemand geven die ze echt nodig heeft.

Maar ja...waar maak je dat van?

Ook hiervoor weer diverse instructiesites nagekeken. Iets wat in ieder geval heet gewassen kan worden, want na dragen moet je het (eigenlijk) wassen. Heb ik dat wel. Ja man...tuurlijk. Je hebt nog allerlei lapjes en dingen van wel honderd jaar terug.

En elastiek?
Of koorden?
En indien elastiek, wat voor elastiek dan en hoe bevestig je dit het best?
Heb ik nog elastiek dan? (Jahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa).
En oh ja...wil er ook eentje die goed aansluit bij de neus.
Moet er nog een filter in. Wordt dat niet heul erg benauwd?
Dat neusding, kan je dat meewassen? Lijkt me handiger dat het eruit te halen is. Moet ik een ander modelletje bedenken. Of een losse strip erachter naaien.

Op al die vragen geeft Youtube antwoord hoor. Als je maar lang genoeg zoekt (ben je ook van de straat en nog steeds niet "bezig") en het weerhoudt mij in ieder geval weer van in actie komen. Want lekker wegdromen bij die instructiefilmpjes. Waar alles zo simpel te maken lijkt en te doen.  Hoppa....zo heb je voor alle dagen van de week een mondkapje. En nog bij je outfit passend ook. Want daar dacht ik natuurlijk ook over. Altijd matchende oorbellen en dan ook een mondkapje wat qua kleur kan.Ondertussen is het ding NOG niet klaar! Ben snel afgeleid. En verlamd door de neiging naar perfectionisme. Terwijl ik nog zo tegen mijzelf zei dat het een proefballonnetje is. Gewoon voor de gein! Hoeft niet perfect. Niks hoeft perfect.
Oeps, in mijn vinger geprikt. Niet fijn een met bloed besmeurd kapje. Waarvan ik snap en weet dat zo'n handgefroebeld kapje schijnbescherming biedt.  Net als een sjaal of een bivakmuts. Of een burka. Integraalhelm schijnt wel te helpen.10 opmerkingen:

Luz zei

Bij ons zijn ze wel verplicht, lekker vind ik het niet, nogal benauwd.

Iemand had een boete gekregen omdat hij een gat in zijn kapje had gemaakt voor zijn sigaret, ik vond het nogal hilarisch maar je weet...Duitsers maken geen grappen over serieuze zaken :)

izerina zei

Ik hoop,dat gewoon een sjaal ook mag. Lijkt me minder benauwd.

Mirjam Kakelbont zei

Ik prijs je inzet maar zie af van mondkapjes. Het heeft geen nut als ze niet chirurg-proof zijn, want dan kan het virus er gewoon doorheen. Zelfs nog extra besmettelijker wanneer mensen hun mondkapje aanraken. Je bril beslaat er ook door...
Bij KLM is dragen van mondkapjes of een sjaal verplicht. Ik heb geen vliegplannen (-:

Mevrouw W. zei

Pas als het verplicht wordt zal ik er naaien. Maar ik snap goed dat het op drukke plaatsen of in het openbaar vervoer een prettig idee is om er één te dragen.

rkh zei

kijk eens op de site van quiltshop leur ,een goed model mondkapje met patroon, hier en daar wat aanpassen,sucses.

Anoniem zei

ik maak mondkapjes van keukenpapier, een antistatisch stofdoekje 0.05 per stuk er tussen. Vastmaken met twee elastiekjes en nietjes. Zo klaar en na gebruik direct in prullenbak. Ook heb ik wegwerp handschoenen van de Action. Bieke

klaproos zei

ach ik denk alles is beter dan niks :-)
ik prijs je inzet,
laat dat perfectionisme maar achter je
xxx

Anoniem zei

Ik heb de "bandana mask" gemaakt.Ik heb talloze boerenzakdoeken,dus ik hoefde niets te kopen. Het is simpel vouwwerk, en twee elastiekjes. Zit prima, kan op 90 graden gewassen. Ziplockzakje bij me met gevouwen mondkapje erin, en om het in op te bergen als ik het af doe.

Anoniem zei

Ik heb er vorige week 8 gemaakt. Had nog een nieuw kussensloop liggen en daar konden net 8 uit. Een opening waar een papieren zakdoekje of keukenrol o.i.d. in past. Ik had nog rond koordelastiek liggen en dat er aan gedaan. Ik vond het echt een gepruts, maar verwacht dat het straks in het O.V. wel verplicht wordt. Lisa

nicole orriens zei

Ik vind het knap dat je zelf mondkapjes kunt maken. Ga je ze ook zelf dragen denk je?