donderdag 7 mei 2020

Koffiefilter no. 4 en een broodzakclipje

Mondkapje prototype is klaar.

Ik hield de zijkanten open, zodat ik er een filter, in dit geval een AH koffiefilter, nummertje 4, in kon doen. Op maat geknipt. Nog beter zou een filter gemaakt van een stofzuigerzak zijn, lees ik her en der, maar ik denk dat je me dan ook direct aan de zuurstof kan leggen, want nogal benauwd.

Om het masker goed passend bij de neus te krijgen naaide ik een clipje van een broodzak (zo'n witte met 2 ijzerdraadjes erin) mee bij het neusgedeelte. En ja, misschien als ik het kapje gewassen heb dat het gaat roesten, maar laten we hopen dat ik die dingen zolang niet nodig heb. Maar verwacht wel dat we ze in het OV zullen moeten gaan dragen. En misschien wil ik dat ook wel als het toch weer ouderwets hutje aan mutje staan is (herinneren jullie je dat nog!!). Kan ik bijna naar terugverlangen.

De elastieken zijn gewoon gemaakt van het standaard witte elastiek wat je her en der nog wel kan kopen, bij de Hema bijvoorbeeld. De mijne heeft nog een prijsje met guldens erop. Gelukkig zit er nog rek in.Misschien dat ik het volgende uitprobeersel iets groter knippen en wat meer ruimte bij de voering voor een nettere afwerking. Heb geen lockmachine, dus moet het hebben van of zigzaggen of gewoon netjes omzomen.

Alles in het kader van jezelf bezig houden met misschien iets wat van nut kan zijn. En anders toch weer lekker bezig geweest. Ook nuttig.

Hoor op de persconferentie dat in het OV de mondkapjes inderdaad verplicht worden. Dus even doornaaien! Heb ze al aangeboden aan mijn dochter dus dat is inderdaad even doornaaien. Zij moet naar haar werk met het OV. Maak er ook wel een paar voor haar man.

Was trouwens heel erg prettig tuinweer gisteren. Grasveldje gemaaid. In de ochtend een soort van vakantie-ontbijtje in de tuin. Nog een keer de weekendkrant lezen.


8 opmerkingen:

vlasje zei

Knap hoor. Ik kan niet eens recht stikken en breek naalden als ik er maar naar kijk. Lekker erop uit. Gun het je ook zo!

klaproos zei

kei knap gemaakt, ik denk alles beter dan niks :-)
toppie
xxx

Marlou zei

Ha Cellie,

niks meer aan doen!
Ziet er perfekt uit en voldoet aan de eisen.

Misschien kun je het patroontje mailen>

Groetjes!

Zuinigaan (Aaf) zei

Ik ga ook eentje maken! Ik heb al een patroon en stof, dus dat mondkapje gaat er komen.

Mevrouw W. zei

Netjes gedaan hoor en het stofje vind ik leuk. Ik hoorde ook al iets over een velletje keukenrol als filter gebruiken en een inlegkruisje heb ik ook ergens voorbij zien komen, maar dat lijkt me erg benauwd. Ik denk dat een koffiefilter nog wel de beste oplossing is.

kliefje zei

Ik kan ze gelukkig van mijn werk meenemen. Ben niet zo'n naaister.

Mirjam Kakelbont zei

Ziet er goed uit, Cellie! Daar is je dochter vast en zeker blij mee.

nicole orriens zei

Dat ziet er keurig uit zeg! Knap gedaan.