maandag 15 februari 2021

Alles is liefde

Ben momenteel een boek aan het lezen wat ik oppikte uit een buurtbieb. Zo'n klein kastje in een voortuin waar je een boek kan uithalen of kan brengen. Gewoon gratis. Zo leuk. 

Mooi boek van een schrijfster die ik vooral ken als onderdeel van een duo. Over een minder mooi thema. Hoe een huwelijk uit elkaar spat. Nou, niet echt spat, maar hoe ze uit elkaar groeien. 

Haren gewassen met een lekker ruikende shampoo. Gebruik ik niet te vaak en sowieso was ik niet elke dag mijn haar, dat is voor mijn haar en hoofdhuid beter. Maar lekker die geur. 
En douchen, zalig warm water en ook dat met een geur uit een Kerstkado van Rituals van mijn zoon gekregen. Even alles met aandacht doen. Dat kan op een vrije dag tenslotte. 

En dankbaar dat het kan. Dat ik de kraan opendraai en er komt gewoon warm water uit. 

Maakte van havermout, volkoren bloem en een eitje Valentijns pannenkoekjes. In een mini-koekenpannetje, fijn als je maar 1 eitje wil bakken. Met honing maakte ik een hartje op de pannenkoek. Feest(je).

Verder niks bijzonders gedaan, nou ja een paar sokken gestopt, er zat een klein gaatje in en zonde om dan dat hele paar weg te mieteren. Vind ik.

Geniet van de narcissen die binnen in bloei komen. Dat gaat ook gewoon door, zonder dat er ook maar 1 druppeltje water bij hoeft. 

Blij dat het minder koud wordt, dan hoef ik niet meer zo hard te stoken. Voor mijn doen hard dan he..maar stoken is wel belangrijk, want wil natuurlijk niet dat er iets knapt in de leidingen doordat het te koud is. Dus zelfs in de zolderkamer de kachel aangedaan. En mijn slaapkamer.

Maakte heerlijke boerenkool met zoete aardappel. Dat kan ik niet voor 1 persoon maken, dus of invriezen of morgen een heerlijk makkelijk dagje, want schaaltje in de oven zetten en klaar. 

Had me eigenlijk voorgenomen om niet naar de supermarkt te gaan gisteren. Genoeg in huis nog. Maar mijn dochter vroeg me of ik nog een paar van die pannenzegels had, ze kwam er 6 digitaal tekort. Ik had ze old school gespaard. Dus opgeplakt en had een heel velletje vol voor haar. Maar ja...hoe zijn die zegels dan op tijd bij haar. 

Dus besloot toch maar naar de supermarkt te glibberen (ben echt een bange schijterd om onderuit te gaan, op een stom stukje bevroren stoep of zo. Meer dat ik dan daardoor een ander tot last ben met een gebroken pols of iets anders dan mijn ego) en eerst nog gebeld of ze dat item op voorraad hadden en ja dat was zo en hoera, had ik de laatste ook nog te pakken. Als ik wat voor mijn kinderen kan doen, dan stap ik zo over mijn 'angsten' heen. Of loop als een grote Pinguïn richting supermarkt. 


Afbeelding van cor weggelaar via Pixabay 

 



6 opmerkingen:

izerina zei

Dat klinkt als een heerlijke dag. Nu de gladheid verdwijnt kan ik weer wat brengen naar het mini-biebje en de little free pantry.

klaproos zei

als als een pnguinn loopt dan kom je er wel hé :-)
alles IS liefde

Marlou zei

ha Cellie,

ja mooi is dat: we hebben het gewoon hartstikke goed.
Als we ons dat realiseren gaat het meteen stukken beter...
Warm water, kachel, licht, eten. Alles hebben we ...

Ik zie je al lopen als pinguin... haha.
Heb vanmorgen al gelopen. Het is niet glad, maar.... er zijn nog wat stukken niet ontdooit en daar moet je omheen lopen.

Dagdag!

Iris Papilio zei

Wij tellen ook regelmatig onze zegeningen, er mogen veel dingen niet, maar er kunnen veel dingen wel. En inderdaad, warmte, eten, licht, wat wil een mens nog meer. Een fijne TV is er ook zo een! Wat hebben we daar een plezier van!
Blijf ze tellen Cellie en blijf genieten van alles wat mogelijk is!

Bertiebo zei

Ik ben vandaag niet buiten geweest. Die gladheid hield me binnen. Morgen kan het weer denk ik

Nicole Orriëns zei

Ben je heelhuids bij de supermarkt aangekomen? Ik ben ook altijd huiverig om te vallen. Maar ik heb het gevoel dat hoe voorzichtiger ik loop, hoe groter mijn valkans.