vrijdag 5 februari 2021

Lob(down)

Mag graag kijken naar make-over rubrieken online. Vooral als vrouwen al jarenlang hetzelfde, meestal lange kapsel hebben en het altijd hetzelfde dragen (meestal in een staart).

Nu begreep ik dat de Lange Bob hip is. Dat noemt men de Lob. Laat dat nou net de stand van mijn kapsel zijn. Want eerst een korte bob, maar doordat de kappers dicht zijn vanwege de Corona maatregelen, nu uitgegroeid tot een Lob.

Bewust gekozen voor een coupe die kan uitgroeien. Want ik ging al nooit heel vaak naar de kapper omdat dit toen niet paste in mijn budget met een uitkering op bijstandsniveau. Maar ook gewoon vaak niet zo'n zin en dat had te maken met niet goed in mijn vel zitten. Terwijl ik vrijwel altijd weer blij van de kapper vandaan kom. Hoe fijn is het aangeraakt te worden, gezien te worden en een opgefrist hoofd te hebben.






Die keus voor die coupe komt nu goed uit. Heb ik een hippe Lob. Als het maar geen slob wordt. Begrijp dat de kappers nog wel eventjes dichtblijven. 

Heb nu dus geen enkele zorg over mijn kapsel. Ook verf ik al een flink aantal jaren mijn haar niet meer (dat deed ik zelf altijd) en omdat vooral bij mijn slapen het steeds vaker 'moest' bedacht ik hoe het eruit zou zien als het grijs zou zijn. Nou grijs, ik denk aan mijn ene oma en opa die allebei prachtig wit haar hadden. Het andere setje daarvan weet ik dat mijn Oma nog lang kleur in haar haar hield, maar nooit spierwit is geweest. Een beetje onbestendige kleur. 
Mijn moeder heeft dat ook en die gooit er bij de kapper nog graag een spoeling in. Niet een keiharde kleur, maar een waasje zeg maar. Vaak passen die harde donkere kleuren niet meer bij de kleur van je gezicht als je wat ouder bent. Dan zie je er ook direct zo streng uit. Nogal onnatuurlijk. Maar zo'n tussenfase, Peper noch zout, dat is ook niet echt plezant. En kijk uit voor de beige broek. Met vouw!

Zag trouwens een filmpje van mijzelf voor het haar verven trendy werd en wat had ik donker haar! Niet zwart, maar wel prachtig. Jammer dat je dat dan zelf nooit zo ziet. Pas achteraf. 

13 opmerkingen:

Bertiebo zei

Oh wat zou ik graag naar de kapper willen. Ben in juni voor het laatst geweest. Gelukkig verfde ik het al heel lang niet meer, dus dat probleem heb ik niet. Maar oh wat zal een kort kapsel weer fijn voelen. Ooit...

Siebrie zei

Ik word een beetje grijs en had er zo'n semipermanente kleuring ingedaan. Die blijkbaar niet goed werkt met grijs haar, want het groeit nog steeds uit en vervaagt niet; het heeft 'te goed' gepakt op mijn haar.

Voor mijn dochters wordt het echt tijd, met hun half-Afrikaanse haar met extensions die er nu al 6 maanden in zitten. Bij mijn oudste gaan we dit weekend aan de slag: alle vlechtjes eruit, goed wassen, knopen eruit kammen en nieuwe vlechtjes erin (alleen eigen haar, geen extensions). Ze heeft een week afstandsonderwijs en daarna een week crocusvakantie, dus als het niet meteen lukt, hebben we nog even tijd om het recht te trekken. En met die ervaring gaan we daarna bij jongste aan de slag. De gewone (Afrikaanse) kapper is normaal 7 uur per kind bezig, dus ik verwacht toch 2 voltijd dagen per kind bezig te zijn met hun haar.

Marlou zei

Ha Cellie,

steeds meer vrouwen verven hun haar niet meer.
Ik vind het over het algemeen best wel mooi staan.
Gewoon doorzetten en inderdaad: pas op voor de broek met vouw. Hahaha... goeie!

groetjes!

pourquoi pas ??? zei

Ja wat erg he dat we pas 20 jaar later denken, o wat was ik leuk. Heb een uitgroei van 5 a 6 cm geloof ik. Kan zelf verven maar geen zin in. Grijs haar kan zo mooi zijn maar ik laat het toch weer verven hoor.

mrs H. te B. zei

Waarom denk ik nou meteen aan coupe lobotomie? Wat zegt dat over mij? Met verven (henna-en) ben ik al heel lang geleden gestopt - het grijs-van-mijn-moeder is (vind ik) best mooi. En ik had geen zin meer in het gedoe. Zag tijdens de eerste lockdown steeds meer vrouwen met grijs haar lopen, en ik vind het wel wat hebben: waarom zouden we allemaal zo ons best doen om jonger te lijken? Waarom zijn we niet gewoon zo ons mooiste zelf?

Iris Papilio zei

Een keer in de 5-6 weken laten knippen dat was het. Kleuren deed ik altijd zelf. 15 jaar geleden laten uitgroeien maar helemaal wit is het helaas nog niet. Wordt wel tijd nu.. ik hak er zelf wel eens in!

nicole orriens zei

Een coronaproof kapsel is inderdaad ideaal. Mijn haar was al lang, en nu is het nog wat langer. Gaat prima!

Lot zei

Mijn peper-en-zout-en grijs verf ik een beetje blonder en niet zo zorgvuldig zodat het een wat zongebleekt lijkt net zoals ik altijd snel lichter wordt in de zon. Krullen is toch altijd wat rommelig,

Siebrie zei

Vooral alles in beige, grijs en dof-pastel.....

klaproos zei

LOL ik werd al grijs toen ik 26 was, en had een prachtige grijze lok, maar nu ben ik helemaal grijs met wat donkere plukken...
ik laat het mooi zo :-)

izerina zei

Misschien truttig,maar voor mij combineren (lach)rimpels en een donker geverfd hoofd niet echt. Mooi grijs is niet lelijk en wat er tussenin zit,ach de leeftijd.

Luz zei

Beige broek! �� en dan ook zo'n beige jasje...én een wit vestje (past overal bij) ik zie mijn tante Han voor me

Loudi zei

Heb een grijsblonde lange bob en ben daar heel tevreden mee, door die grijze haren is mijn haar wat steviger en niet meer zo flodderig dun. Verf het al heel lang niet meer. Beige broeken : afgelopen zomer een beige broek gekocht bij een hippe winkel, zonder vouw dus. Maar voelde toch niet fijn dat beige. Denk dat de combinatie grijzig haar, rimpels + beige kleren nooit mooi is.