zondag 21 februari 2021

Smeren maar

Na braaf op zaterdagochtend nogal vroeg de boodschappen te hebben gedaan, ging de zon echt schijnen. En dan lijkt de wereld direct anders. Sowieso lijken de ramen enorm smerig. Opeens. Combinatie van lage zon en alle gesmolten sneeuw natuurlijk. Sneeuw! Vorige week nog.. En koud dus daardoor.

Maar die komen nog wel die ramen. Eerst een stoel buiten zetten, gezicht insmeren en genieten van de zon. Natuurlijk ook kijken wat er in de tuin 'moet'. 

Oh nee...verkeerd taalgebruik. Mag! 

Beetje rommelen in de tuin, de grasjes tussen de tegels uitpeuteren en de ontkiemde plantjes. Het gras is lang, maar dat gaat ook wel weer goed komen. 

Tussendoor de ramen en vensterbank even schoongemaakt. Lekker werkje, want je hebt direct eer van je werk.  En schoonmaken werkt op meerdere vlakken positief door.

Mijn zoon kwam langs om eindelijk na honderd jaar zijn spullen die hier nog opgeslagen stonden in verhuisdozen, eens uit te pluizen. Hij zei al dat hij verwacht dat er veel direct weg kan. Dus een flink aantal dozen en zakken voor de Kringloop, een aantal voor oud papier en 1 doosje met zaken die hij mee naar huis nam. 

Zijn vriendin kwam ook nog langs en ontzettend gezellig. Mensen in huis. Lieve mensen ook nog eens. 

Mooi te horen hoe mijn zoon een goede (half)broer wil zijn voor de tweede leg van mijn ex. Vooral voor keuzes die met schooladvies en opties te maken hebben. En hoe kan hij zijn broertje voorbereiden op moeilijke keuzes die hij moet maken omtrent foute vrienden of gezelschap. 

Trots op mijn zoon, hoe hij zich ook sociaal ontwikkeld heeft tot een goed mens. Die niet alleen praat, maar ook doet. Mijn dochter idem. Het hart op de juiste plek. 


Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay 










6 opmerkingen:

Bertiebo zei

Schoongemaakt, opgeruimd, lekker buiten en heel veel liefde voor je kinderen. Dat was een mooie dag!

Mevrouw W. zei

Wat een fijn logje!

izerina zei

Dag met een gouden randje

Petra1945 zei

Fijne kinderen heb je. En wat zijn ze aardig voor de "halfjes", van je dochter hoorde ik dat ook wel eens.
Nu nog wachten tot de kringloop weer open gaat. Ik zit ook met de nodige spullen in mijn maag...

Iris Papilio zei

Lekker hè, met dit weer krijg je ook zin om van alles te doen. Jan heeft van de week de ramen buiten beneden gelapt. Boven kunnen we zelf niet bij en de glazenwasser laat het een beetje afweten. Morgen doe ik het binnen... dan zijn ze weer helemaal fris. Heb al mijn admin weggewerkt. Zo heerlijk als de vervelende klussen voorlopig weer gedaan zijn.
Je hebt superkinderen Cellie! Echt zo mooi om te lezen! Dat ze zo lief zijn voor de andere kinderen van hun vader. Fijn dat jij in ieder geval van die spullen af bent. Ze zijn nu waar ze horen te zijn.

Anoniem zei

Wat mooi om te lezen over je kinderen! Dan weet je als moeder dat je ze het hart op de goede plaats hebben zitten, en gloeit je moederhart van liefde en trots! Mina