maandag 22 februari 2021

Ga niet massaal de natuur in!

Zo blij met een tuin. Dat ik daardoor 'de natuur' kan ervaren op momenten dat ik daar behoefte aan heb en op een manier hoe ik het graag wil. Dat ik dus niet me door een meute hoef heen te worstelen. Of het vervelend vind dat iedereen naar dat bijzondere plekje is gekomen. Mijn plekje! Haha...dus niet. De natuur is openbaar. Meestal.

Heb geen eigen auto dus kan niet naar een rustige plek toerijden. Maar dit - de tuin -  kan wel. 

Zag een moedige krokus, sneeuwklokjes en de maagdenpalm bloeit met paarse bloemetjes. Hoorde van mijn zoon hoe mooi hij een Magnolia vindt. Wat leuk! Ik ook, maar tot op heden is het me niet gelukt die in de tuin te laten groeien. Het was de tijd nog niet denk ik. Komt nog wel een keer. Of niet. Ook goed.

De roos flink gesnoeid. Ik weet dat deze roos juist door flink te snoeien straks weer mooie takken maakt, met rozen. Veel meer dan voorheen. En de clematis ook gesnoeid. Ook geleerd dat hij dan pas weer goed gaat groeien. En bloeien. 

En wat een mooie preek op de zondag:


Een lekker schoon bed en ik ben er weer klaar voor. Simpele genoegens, geen wilde plannen, exotische ontmoetingen of zoiets. Maar blij met een beetje spierpijn door in de tuin bezig te zijn, in de zon een kop koffie kunnen drinken en dankbaar zijn dat dit kan. 





6 opmerkingen:

izerina zei

Zelfs in het dorp in het druk met wandelaars. Wel een gezonde gewoonte,maar er is eigenlijk zo weinig ruimte in Nederland

klaproos zei

spierpijn van je tuin, maar lekker slapen vannacht heerlijk:-)

het was vreselijk druk overal... mensen wilden allemaal naar buiten, en ik snap het wel... maar maai god.....

Marlou zei

Ha Cellie,

haaa... dat wil ik ook: spierpijn van de tuin!
Heeeeel lekkere spierpijn 💚💚

Ik begin deze week.
Ook het snoeien... misschien vanmiddag al. Zo lekker, zin in!

Wij hebben een stuk gefietst. Richting Zandvoort: één grote dikke file. En terug zagen we op de Zijlweg: één grote dikke file.
Dat je daar zin in hebt...

Groetjes!

Mirjam Kakelbont zei

In je eigen tuin kun je na de avondklok rondjes lopen. Al zou ik dat liever op straat doen (-:
Sinds corona is voor je rust in de polder wandelen onmogelijk...

Iris Papilio zei

Het is overal zo druk... alsof er geen corona bestaat. Wij blijven voorzichtig, we worden niet uitgelachen maar er zijn mensen die het onzin vinden en hun eigen theorieën willen delen. Gelukkig mag iedereen zijn mening hebben in dit land. We blijven dus ook veel thuis en gaan zeker niet naar plekken waar veel mensen bij elkaar zijn.

nicole orriens zei

Ja, ik prijs mezelf ook gelukkig dat ik naar buiten kan, zonder dat ik moet oppassen voor drukte.