dinsdag 2 februari 2021

Cyaankali

Voordat mijn werkdag begon snel de kliko aan de stoeprand een eindje verderop gezet. Klein gevalletje nu nog maar,  die verrijdbare vuilnisbak, want voor een kleiner exemplaar ingeruild, dus nu gewoon vol en ik had nog extra opgeruimd, dus dat ook erin gepropt. Schiet dan snel mijn namaak-crocs (dubbel zo erg dus??) aan, die ik altijd gebruik als ik in de tuin werk en heen lopend ging het prima, maar het viel me op dat een regio taxi extreem langzaam reed. Oh. Aha..het is glad dus. Heel glad. Blij dat het me op de heenweg minder opviel en dat ik niet fysiek op mijn werk hoef te zijn. Maar thuis werk.

Op het journaal zie ik dat er zelfs gewaarschuwd wordt door de ANWB om niet de weg op te gaan als dat niet hoeft. 

Lekker productief dagje werken. Dat doet me goed. Dat het zo 'lekker' ging. En dan na de werkdag hoppa zo de keuken induiken om iets te eten te maken, met aandacht en eerst gekeken wat het eerste 'op moet'. Oh ja..gehakt in de aanbieding gekocht en niet in de vriezer gestopt, dus nu iets van maken. 

Ouderwetse gehaktballen (die kunnen wel straks in de vriezer) en lekkere rode kool. 

Behalve de buurvrouw die ik even kort zag bij het binnenhalen van de vuilnisbak op rolletjes, zag ik niemand. Spreken deed ik wel een aantal mensen,  maar dan beroepsmatig. Telt dat ook? Bij alles wat ik deed bedacht ik hoe ik zelf benaderd zou willen worden. Op welke toon en met wat voor insteek. 

Dan komen al die jaren ervaring als vrijwilliger voor een telefonische hulplijn, werken voor een c  allcenter, mijn laatste vrijwilligersplek en mijn werk in de Sales goed van pas. En mijn ervaringsdeskundigheid. 

Als ik een kat was, zou ik spinnen denk ik.


Ik ben immers niet Ali Cyaankali. Nou ja, behalve in het weekend dan.










6 opmerkingen:

izerina zei

Fijn dat je werk je bevalt

Bertiebo zei

Dat klinkt allemaal erg prettig. Fijn!

klaproos zei

je zit lekker in je vel zo te lezen dat vind ik heerlijk voor je

Lot zei

Je humor en observaties zijn hetzelfde maar sinds je werkt is de toon van je blog zo anders. Fijn voor je

PetraH zei

Fijn dat het zo'n goede dag was! Ik gun je er nog veel meer van; en ik hoop en neem eigenlijk gewoon aan dat je nieuwe collega's jou een aanwinst vinden!

Marlou zei

Ha Cellie,

heerlijk om te lezen.
Het lijkt me... dat het lekker met je gaat.

Fijn!

groetjes van Marlou