zaterdag 27 februari 2021

Jonathan Creek

 
Op BBC First is was een paar maanden terug op zondagavond (en andere avonden in de herhaling) Jonathan Creek te zien. 

Keek dit vroeger al, toen de actrice Carolyn Quentin nog zijn partner speelde, altijd op de Beeb. En nu die  nieuwe serie met dezelfde smakelijke hoofdrolspeler, Alan Davies. Ook altijd fijn in QI te bekijken een kennisquiz die ook al jaren draait op de BBC. 


De muziek die bij deze serie hoort is een klassieker. 



Grappig genoeg is dat thema ook te horen op Netflix bij Ratched. Zo komt alles weer bij elkaar. Want die oorspronkelijke vriendin van Jonathan - Maddy - , die speelde ook in de serie Men Behaving Badly, met Martin Clunes.







Eigenlijk mijn tv-wereld uit de jaren 90 terug kijkend. Jong, gescheiden en 2 kinderen en een drukke baan in een internationaal opererend IT bedrijf. 

En nu zag ik dat deze oude serie van de week (woensdag sorry, donderdag om 21.00 uur) weer terugkomt! Yeah... 




4 opmerkingen:

Anoniem zei

Er komt nog zo'n oude serie terug, Rosemary&Thyme. Over twee tuinierende dames die misdaad oplossen. Leuke serie, net als Jonathan Creek.

klaproos zei

fijn dat je zo geniet cellie

Iris Papilio zei

De serie kan ik me niet herinneren, toen ook al op de BBC denk ik. Dat keek/kijk ik nooit! Veel kijkplezier de komende maandjes!

"Hanneke" zei

Rosemary and thyme vond ik ook erg leuk! Ik ben benieuwd naar Green wing, begint vanavond, van het team van Smack the pony - en dat vind ik dan weer een ENORME aanbeveling!