donderdag 11 februari 2021

SAP

Ooit - in de Krijttijd - werkte ik samen met een groot automatiseringsbedrijf en zij werkten met SAP. SAP is ERP software. Dat noemde men in de wandelgangen "Slowing Down All Processes!" Meer een handicap dus dan een hulp.

Dus kondigt mijn bedrijf blij een nieuw nieuw nieuw systeem aan, voorzien van de modernste technische snufjes en ook nog op maat gemaakt, dan denk ik weer aan wat de gebruikers van die systemen meestal verzuchten. Of gewoon uberhaupt dat we zuchten. Want gebruikersvriendelijk en logisch zijn die systemen meestal niet. En nooit gemaakt door ervaringsdeskundigen.

Heb in mijn tijd toch al heel wat systemen meegemaakt. CRM systemen, ERP systemen, rapportage systemen voor de directie, rapportage systemen ten behoeve van klanttevredenheid, rapportagesystemen ten behoeve van het kunnen factureren van uren; you name it I heb ermee gewerkt.

Nog maar niet te spreken over al die consultants die gewoon inwonend waren. Onderdeel van het meubilair. En dan maakten ze meestal ook nog een schlemiel van het bedrijf verantwoordelijk voor de bloedspoedzaken. 

Maar natuurlijk rete-duur die consultants. Uurtje Factuurtje.

Krijg ik denk ik binnenkort ook een online seminar over hoe dat nieuw nieuw nieuwe systeem te gebruiken. Grappig; want men was vergeten dat ik in het oude systeem ook toegang moest krijgen om wat zaken in te rapporteren. 

Enfin; we gaan het zien. Ik ben er klaar voor. 

Ondertussen hier een paar kleine lekkages. Volgens de dak reparateur veroorzaakt doordat er stuifsneeuw onder de dakpannen is gewaaid en dat ging smelten (van de week scheen de zon uitbundig) dan gaat het lekken. Gelukkig merkte ik dat het niet een constante stroom van water was, dus vond het zelf al geen bloedspoed. Maar wel gemeld bij mijn woningbouwvereniging, want nadat men weer het dak op mag (met dit weer geen dakreparaties, wat ik helemaal snap) graag wel even ernaar kijken. Dus een afspraak staat genoteerd.

Fijn toch. 

Sapperdeflap!


Jullie nog schade door het weer? Of een ander systeem?  Of bij het schaatsen?




6 opmerkingen:

Marlou zei

Goedemorgen Celllie,

hahaha... dat filmpje van Koot en Bie.
Fantastisch!!

En dat uurtje/factuurtje... daar krijg ik echt de kriebels van.
Zo arrogant als die luii kunnen zijn. Bah@!

maar goed.
De zon schijnt, dus... hup! Keep smiling!

groetjes, Marlou

OpnieuwBeginnen zei

SAP, en al die andere systemen. En het inkoopsysteem dat vol fouten zat en dat ik aan de gebruikers moest verkopen!
Fijn dat die lekkage gewoon opgelost wordt met een dichte portemonnee

Jeanneke zei

Lelijke uitglijer met de fiets gemaakt op beijzelde straat, een maand geleden, met aanzienlijke lichamelijke schade.
Begin nu een beetje bij te trekken :>)
Van Koot en Bie knap ik ook (altijd) lekker op!

Siebrie zei

Wij hebben de verkoper geloofd toen zij zei dat hun boekhoud- en CRM-systeem aansloot op de systemen die wij al hadden.....

Iris Papilio zei

Sterkte met het nieuwe systeem binnenkort. Ook regelmatig van systeem veranderd in mijn werkzame leven. En helaas duurt het soms heel lang voor de 'kinderziektes' eruit zijn. Niks aan de hand hier, we lopen nu een ommetje samen maar heel voorzichtig want valbang en valgevaarlijk noem ik het dan maar.

Mirjam Kakelbont zei

Ruim tien jaar werkte ik bij een Engelse bank waarin net zoveel verschillende systemen werden gebruikt. Midas was de ergste. DNB, Swift en BGC deden daar vrolijk aan mee (niet met Midas.) Kortom: je moest ergens aan nieuws wennen of er was een storing.
Het filmpje zie ik voor de vijfde keer (op vijf verschillende blogs) en ik lach iedere keer even hard. Geweldige humor. Als Koot & Bie nou eens echt de Tegenpartij oprichten...