zaterdag 6 februari 2021

Horizontale bloemen

Als er iets niet werkt, zoals het uitgelegd is via een online training, of zoals ik het heb opgeslagen want maak altijd braaf aantekeningen, dan ga ik als eerste aan mijzelf twijfelen. Of ik niet toch al dement aan het worden ben, ik te simpel ben voor deze klus. 

Gelukkig heb ik wel in de loop der jaren geleerd dat het ook heel goed kan dat de software waarmee ik werk, nog niet goed is ingesteld op mij als gebruiker.

Of dat ik nog zaken niet heb gehoord. Omdat ze vergeten zijn dat dit ook bij de procedure hoort. 

Of dat er gewoon nog gaten zitten in de werkwijze. Die ik wel zie, maar de rest kennelijk niet en dan toch als eerst denken dat het aan mij ligt. Ophouden daarmee Citroen!!!

Dan is het zo'n opluchting om bij het checken bij het software contact dat het klopt dat ik dat niet zie, want het staat er nog niet bij. Of ik heb er nog geen rechten voor. En dat direct geregeld wordt. Deze software man is wel snel. Bij andere zaken zit ik soms dagen te wachten. Ik kan daar niks mee, dat loopt via mijn manager, maar frusterend is het wel. 

Dat heb je als je ergens nieuw komt werken en ook nog eens in een heel nieuw project. Al doende leer je en leert het bedrijf. 

Dus moet ik mijzelf bij de les blijven houden: Het is niet dat jij het niet snapt. Het is er gewoon nog niet. Dus relax. RELAX!!

Toch slaap ik slechter, twijfelde zelfs of ik misschien gewoon moet gaan solliciteren of ik wel op mijn plek ben - ook bij gebrek aan collega's en feedback. Een nieuwe baan in Corona-stijl vind ik toch wel heel erg eenzaam en ingewikkeld. 

Dus moet ik van mijzelf vooral in de weekenden de batterij zien op te laden. Hoe weet ik soms even niet, want zelfs een eenvoudige weekendkrantje is niet te koop. Althans niet de krant die ik graag lees. Wel die voor in de kattenbak. 

En meer keus geeft het winkelcentrum om de hoek nu niet. Dus laa maar. 
Moet ook opletten niet te gaan troost-eten of troostkopen. Dat lost niks op. Blijf verstandig. (Getver...altijd dat!).

Dus zo eerst maar een goedgezet kopje filterkoffie. Goedgezet is met zorg gemaakt. 

Hoorde dus vannacht Met het Oog op morgen, overmorgen en de hele vorige week zowat. En de Podcast van Aaf en Marc Marie, maar die vind ik toch tamelijk grachtengordel. Probeerde nog te luisteren naar de podcast van de man van Aaf, Gijs Groenteman, maar ik kan gewoon niet tegen die stem van hem. Dus kan zijn stukjes beter lezen, dan aanhoren. Jammer dat hij niet de warme stem van zijn moeder heeft geerfd. 

Een dingetje waar ze het over hadden waren de Horizontale Bloemen die ze bij het programma Koffietijd altijd hebben. Daar ligt altijd op hun grote tafel een bosje in een schaal, waarvan ik ook altijd dacht; die moeten ze nog even in een vaas zetten. Want geen water te zien en horizontaal is nogal uhm...een tegenstrijdige ligging voor een bloem. Maar kennelijk denkt de hoofdstyliste daar anders over. Hier de link met reactie van Loretta: Horizontaal?

Legt u wel eens een bos bloemen Horizontaal?


Afbeelding van Trang Nguyen via Pixabay 




6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind het echt heel knap wat je doet. Een nieuwe baan, en dan thuis maar zien dat je er uit komt....je doet het heel goed , ze mogen hun vingers dichtknijpen met jou !!!!!

mrs H. te B. zei

Ik leg alleen bloemen horizontaal bij een begrafenis, of later op ene graf, als er geen vazen meer zijn.... Mrs. H te B

Anoniem zei

Nee, ik leg geen bloemen horizontaal maar ik luister wél met heel veel plezier naar de podcast van Maarten van Rossem.
Merel

PetraH zei

Vervelend dat je je soms zo voelt over je werk. Misschien kun je voorzichtig aan je leidinggevende vragen hoe die vindt dat het gaat, en of hij of zij nog tips voor jou heeft. Een goede leidinggevende zal dat aangrijpen om je te vertellen welke dingen je al goed (of zelfs fantastisch) doet en waar nog de groeimogelijkheden liggen. En dan hoop ik maar gewoon dat je een goede leidinggevende hebt!

Geniet van je weekend, hopelijk heb je al het nodige in huis en hoef je er niet meer op uit.

Ik blijf gezellig meelezen hier!

Iris Papilio zei

Lastig dat je toch tegen vervelende dingen aanloopt. Maar zo gek is het niet. Je moet wennen aan alles en dan kom je voor je gevoel niet echt uit de verf denk ik. Maar niet meteen opgeven hoor... Komt vast goed. Maar dat je er niet van kunt slapen is wel heel akelig. Heb de link aangeklikt 'horizontaal' maar ik lees en hoor niks over horizontale bloemen en ik was er nog wel zo benieuwd naar. Nee nooit gedaan. Vroeger heb wel regelmatig wat bloemen afgeknipt tot bijna bij de bloem en dan in een drijfschaal gelegd met wat blad erbij, maar dan zijn ze nog niet horizontaal? Iets mis met je software soms? Grapje hoor 😉

Anoniem zei

Ik moet erg lachen om de podcast van Marc Marie en Aaf, vind het nogal flauw maar ook veel humor.Als je Paul Haenen leuk vind kun je naar zijn youtube kanaal kijken, betty asfalt troosttv. Per week drie keer een uitzending met oa contact met Nederlanders die in het buitenland wonen en ook met bekende Nederlanders zoals Sonja Barend, Connie Palmen etc. Vind het ontspannende uitzendingen.