donderdag 18 februari 2021

Poepschuiver

Bijna alle sneeuw is ontdooid en weg en daarmee onthuld het ook weer wat eronder lag. In mijn geval, op mijn stoepje, midden op die stoep een dikke hondendrol (laat ik maar aannemen dat het van een hond was). Baasje had denk ik geen zin om dat op te ruimen. 

Hoorde dat al van mijn broer in het hoge noorden. Dat daar in het voorjaar ook alle bevroren hondendrollen weer te voorschijn komen van onder de dikke laag sneeuw en ijs. 

Pakte na mijn ommetje mijn sneeuwschuiver, een ouderwets ijzeren loeizwaar ding, maar wel met een lekker glad oppervlakte en schepte het geheel in de goot. Klaar!

Dan kunnen voetgangers in ieder geval weer normaal mijn huis passeren, zonder in een drol te stappen. 

Dit was dan ook direct het hoogtepunt van mijn dag, want veel andere spannende zaken gebeuren er niet. 

Dan ben ik al enorm blij met zo'n hoop. 

Hoop doet leven!





5 opmerkingen:

izerina zei

Blij met een hoop,dat ken ik. Als Merle eind van de middag zoiets produceert,hoef ik in de (regen) avond niet ver meer naar buiten

ella zei

Ja het viel mij ook al op tijdens ons ommetje dat er erg veel hondendrollen op straat liggen. Ook op de parkeerplaats waar dochterlief prompt in trapte. Ik heb het niet opgeruimd goed van jou dat je dat wel gedaan hebt.

Marlou zei

Hahaha hoop doet leven.
Dat was een vervelende hoop, vuile stinkerds...
Het is me één keer gebeurt... nee, wil je niet weten.
Opruimen die hopen. Allemaal!

groetjes!

Bertiebo zei

Hahaha, nou zo is het maar net!

Anoniem zei

Wij zetten er tegenwoordig van die cocktailprikkers met vlag in... Kunnen we er in het donker omheen slalommen. Misschien gaan ze de eigenaren zo ook opvallen.