maandag 1 februari 2021

Willink

Nog even lekker terug in bed gekropen want was wel erg vroeg wakker, zeker voor een zondag. En de wereld zag buiten wit, wit en koud. Althans wat ik aan de voorkant zag, want de ramen in mijn slaapkamer waren witbevroren. Was dankbaar dat ik niet eruit hoefde en besef hoe luxe dit is. Mensen die vandaag naar hun werk moeten, die niet kunnen thuiswerken. 

Luisterde naar een podcast over de geheimzinnige dood van Mathilde Willink. Dat dit alweer in 1977 was en ik me nog goed kon herinneren hoe ik in de Viva (toen een nieuw uitgegeven tijdschrift en gericht op emancipatie en sexuele gelijkheid en vooruit hippe mode ook, maar zeker niet oppervlakkig zoals het nu is) reportages las over Fong Leng en natuurlijk haar. Zag Mathilde op tv en verwonderde me over haar accent. Maar meer dan 40 jaar geleden al. Jemig....ik word oud!

Door de podcast nog even verder gaan graven over wat er bekend is over haar, maar uiteraard ook over de schilder, waarvan ik al menig werk in musea zag. Aaah..museums. 





Maakte bananenpannenkoekjes, want een overrijpe banaan, maar die mislukte een beetje. De eerste was meer een soort van scrambled bananenpannenkoekje, de tweede bijna goed en de laatste lukte. Waren maar kleine exemplaren, maar smaken deden ze goed. Toch wil het oog ook wat. Althans mijn oog. 

Keek naar de Nationale herdenking van de Holocaust. Indrukwekkend. Ook omdat er zo weinig mensen bij aanwezig mochten zijn, bijna symbolisch wat het effect was van de Holocaust. Bevreemdend ook te weten dat een paar wijken verderop in die stad, er een veiligheidsrisico gebied is aangewezen om relschoppers te kunnen fouilleren. Die rellen onder het mom van 'wij zijn onze vrijheid kwijt'. 

Net zo bevreemdend als de schilderijen van Willink konden zijn.

Kocht zaterdag voor een diepte-investering van wel € 3,-- een voorschotje op de lente. Twee bakjes mini-narcissen. Die ik zondagmiddag opsplitste in allerlei glazen vazen en vaasjes en nu mijn wintertafereeltje op het mahoniehouten kastje hebben verdreven. Leek me leuk om straks Februari mee te begroeten. Lentebollen. 

Prachtige muziek bij Witteman. Echt een bijzonder programma. 

Ben ik ondertussen gewoon door mijn proeftijd gerold op mijn werk. Gerold...dat is teveel beweging. Maar goed; die horde is ook weer genomen. 







12 opmerkingen:

Bertiebo zei

Ha, dat accent, dat zal Terneuzens zijn. Ik kende Mathilde niet, maar ik heb bij haar zus in de klas gezeten. De podcast... ik kan niet wachten, maar ik moet want ik ben nog met twee andere bezig

Anoniem zei

Ow ja, die podcast over Mathilde,mooi..zoveel herinneringen uit die tijd die op plopten, ik word ook oud.
Qua muziek, deze week ook erg genoten van Mathijs gaat door. Dit keer met Indo-rock! en een gesprek met Jan Terlouw.

klaproos zei

mathilde, ja ik weet dat ook nog, een bijzondere vrouw... wel verdrietig denk ik,
lekker hé bananenkoekjes :-)

mrs H. te B. zei

Mmm, misschien moet ik toch een keer aan de podcasts. En door je proeftijd heen rollen in bed - dát heb je goed voor elkaar! Betekent dat dat je nu een vaste aanstelling hebt, of nog een jaarcontract?

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je geslaagde proeftijd!

PetraH zei

Ja, gefeliciteerd dat je door je proeftijd heen bent! Fijne dag vandaag!

Mirjam Kakelbont zei

Doe de volgende keer wat havermout en een rauw ei door het beslag voor je bananenpannenkoek. Dat is lekker en gezond.
Mathilde was een bijzonder vrouw maar omdat ze anders dan anders was, werd ze niet altijd gewaardeerd, terwijl dat haar juist zo aantrekkelijk maakte.
Gefeliciteerd dat je door je proeftijd heen bent!
Veel plezier van je narcissen ♥

Mevrouw W. zei

Dat door de proeftijd rollen heb je goed gedaan. Gefeliciteerd!
Over Mathilde weet ik eigenlijk te weinig. Ze komt van hier, zoals Bertiebo al zei. Misschien moet ik me ook eens aan die podcast wagen.

Roelie zei

Gefeliciteerd dat je door je proeftijd bent! Toevallig ben ik ook net begonnen te luisteren naar Mathilde. Bijzondere vrouw. Je vroeg laatst naar tips voor Podcasts. Als je houdt van medische onderwerpen is De Genezers misschien wat voor je.

Lot zei

Gefeliciteerd met het doorkomen van je proeftijd.

Lena zei

Gefeliciteerd, wat fijn!

Iris Papilio zei

Dat was toch heel bijzonder toen, die Mathilde en Carel Willink. Die bijzondere creaties pasten gewoon bij haar!
Mooi dat je door je proeftijd bent, gefeliciteerd!
Narcissen zijn de schattigste voorjaarsbloemen. Ik heb ook een bosje staan!