zaterdag 30 april 2022

Bridgerton

Kon niet echt goed door het verhaal heenkijken door de vele mode-faux-pas die er qua kostuums in deze serie zaten en het feit dat de cast nogal onwerkelijk (lees historisch correct) overkwam.

Nogal geheel niet woke van mij!

Dus vond ik dat ik de tijd moest nemen om er toch van te genieten. Gewoon flinterdun verhaaltje en entertainment. Kijk...toen ging het al stukken beter. Een soort kasteelroman. En die heb ik eerlijk gezegd nooit gelezen. 

Oh...let op: spoilers in onderstaand filmpje!



Jullie wel?

4 opmerkingen:

Bertiebo zei

Nee nog nooit. Maar... ik deel een storytell abonnement en degene met wie ik deel luistert Bridgerton. Dus ik had al bedacht dat ik die ook maar eens moest proberen

Schrijver zei

Bridgerton is gewoon een verfilming van een aantal boeken. Het verhaal speelt zich lang geleden af en de outfits (o.a. kleuren) hebben een functie in het verhaal, hierover zijn interviews verschenen. De muziek is modern, maar in een klassiek jasje gegoten. De personages zijn van alle afkomsten i.t.t. hoe er toentertijd met elkaar om werd gegaan.
Als je dit niet met een knipoog bekijkt, dan gaat er idd wel iets mis.

Elly zei

Ik vind Downton Abbey geweldig. Juist door het hoge realiteitsgehalte. Ik heb alle seizoenen meerdere keren gekeken. En Bridgerton werd aangeprezen als het nieuwe Downton Abbey. Dat viel me enorm tegen. Ik haakte na 2 afleveringen af. Misschien moet ik nog een keer gaan kijken met een nieuwe miniset.

Kliefje zei

Ik vond het niets. Echt idd, wat hij schrijft, flinterdun.