vrijdag 22 april 2022

Pyamadag

Begrijp niet goed dat een leidinggevende besluit een stagiair aan een nieuwe medewerker zaken uit te laten leggen. Moet altijd denken aan De Lamme leidt de Blinde. Want de stagiaire is er om zaken te leren (en heeft die (nog steeds) niet onder de knie). Betrap hem nog steeds of op procedure-fouten, of op taalfouten (hij wilt) of gewoon niet snappen hoe een organisatie werkt. Zo moesten we een tijdje terug allemaal verplicht thuiswerken een dag en hij vroeg me wat hij dan moest doen. 

Tsjeee jongen....gewoon uitslapen, Koffietijd Netflix kijken en af en toe inloggen en pyamadag houden natuurlijk! 

Onlangs nog moest ik snel snel snel in de ochtend nog even wat vergeten werk van hem doen. Hij zou er voortaan op letten hoor. Prompt vergeet hij het weer dezelfde dag, terwijl ik nog uitleg hoe hij kan omgaan met een aantal dagelijkse routines. Om van te leren dus. Tsja....ene oortje in en andere oortje uit dan waarschijnlijk. Ben niet zijn stagebegeleider; die is er niet. Men rommelt maar wat aan. Zoals gebruikelijk worden stagiaires hier vooral gebruikt als goedkope krachten. 











7 opmerkingen:

izerina zei

Voor iedereen niet prettig. Hij leert zo ook niet veel

Anoniem zei

Ach arme stagiair...jammer ook dat er van zijn opleiding niet ook begeleiding is...dat zou ook moeten. Hij moet toch ook voor deopleiding taken en opdrachten doen.
Maar goed, niet jouw probleem.

mrs H. te B. zei

Arme jullie, maar ook: arme stagiair! Zo leer je toch ook niets (en ik heb SOMS het gevoel dat jongeren steeds dommer worden, en zelf helemaal niets meer uit kunnen vogelen (maar dat hebben "ze" misschien ook wel van onze generatie gedacht....))

nicole orriens zei

Een stagiere die een nieuwe werknemer moet inwerken vind ik ook wel heel erg bijzonder inderdaad!

Marie zei

Ik heb medelijden met de stagier. Stage lopen is onderdeel van zijn scholing. Vreemd dat hij geen stagebegeleider heeft.Waarom pakt school dit niet op.elke dag moet er worden gerapporteerd wat hij doet en moet worden afgetekend. Op zo'n manier krijgt hij toch geen voldoende.

Mevrouw Niekje zei

Hij/zij wilt is iets wat ik ook bij mijn jongere collega's (20-35) tegenkom, allemaal minimaal een hbo opleiding en een heleboel ook een vwo diploma. Een enkeling universitair geschoold. En hoe vaker je het ziet hoe normaler je het gaat vinden. Ik vind het nog steeds raar hoor maar betrap me erop dat ik niet meer corrigeer. Ze schrijven het niet alleen, ze ZEGGEN het ook!!!!!!!!!!!!!!!

Mevrouw Niekje zei

Ben het helemaal met je eens. Ergens gaat het niet goed.