donderdag 21 april 2022

Ontspannen

Ontspannen dag en het is extra fijn om dat eens gewoon hardop te zeggen. Om het me vooral te realiseren. 

Op een nogal zielig verlaten terras, midden op een woonboulevard en er zat verder niemand, maar kan mij het bommen - ik genoot namelijk heerlijk van de zon - een kopje koffie gedronken. Daarna even een kijkje genomen bij het tuincentrum daar vlak naast. 

Wat zo prettig was, is dat ik dit allemaal op mijn fietsje kon doen. Ontspannen, want ik zat niet aan een agenda vast. Maar ik wilde toch nog wel even wat anders zien dan mijn achtertuin. Geen zin in een stad. Of te gaan shoppen. 
In dat tuincentrum kreeg ik direct het gevoel dat ik linea recta weer naar de uitgang wilde. ZOOOOOOOOOOOOO veel aanbod en vooral, vond ik dan, zo ontzettend veel prullaria. Meer, meer, hebben, hebben. 

Ga nu nog geen eenjarigen halen, want hahah...dat doet Oma altijd pas na de IJsheiligen. Maar wat een aanbod. Zag daar oa potten met Akelei staan. Die komen in mijn tuin gewoon aanwaaien. Gratis. 

Nu zocht ik alleen een betaalbare blauwe bloempot en die vond ik in de ochtend niet bij de Kringloop. Zag wel een rode, maar geen buitenpot, want geen gat in de onderkant en ondanks fraai uiterlijk toch maar niet meegenomen, want ging ik die echt gebruiken? Of was het voor de heb? Wel kocht ik voor 3,50 een stoomstrijkijzer. Met 5 dagen garantie en getest. 

Waarop werd er niet bij vermeld. Alleen al door die sticker werd ik vrolijk. 

Eigenlijk vond ik het bijzonder, dat ik zo'n prettig gevoel had over de dag en het zo ontspannen was, terwijl ik ook weet dat er een paar honderd kilometer verderop gruwelijke zaken gebeuren. Met mensen die misschien nu ook liever een margrietje hadden gekocht.

Dit alles maakte me dankbaar. 

Vooral toen ik de mooie bollenvelden zag naast dat tuincentrum. Honderd jaar terug hadden ze er ook ooit hyacinten staan. Op een veld aan de overkant daarvan. Dat rook altijd zo heerlijk dat ik dan altijd met de ramen open langsreed. Heeeel langzaam. 










5 opmerkingen:

Bertiebo zei

Een terras, een kringloop en bollen. En de zon! Inderdaad, wat wil je nog meer!

izerina zei

Bewust zijn van alle goeds doet extra genieten

Mevrouw W. zei

Heerlijk dat het gewoon kan: de koffie, de kringloop en het tuincentrum. Ik denk dat veel te weinig mensen zich realiseren hoe goed we het hebben.

pourquoi pas ??? zei

Ik weet waar je zat. Lekkere koffie daar. Tuincentrum is altijd leuk, wordt je vrolijk van maar inderdaad die bende die ze verkopen. Net als jij probeer ik het mooie te blijven zien (in de wereld) maar het wordt ons niet makkelijk gemaakt. Gelukkig overal paardenbloemen en madeliefjes.

Roelie zei

Elke keer verbaas ik me weer over het enorme aanbod in tuincentra. Waarbij ik me afvraag wie dat allemaal moet kopen. Een kringloopje past me veel beter en ik geniet ervan als ik iets bruikbaars tegenkom.