dinsdag 19 april 2022

Schreeuwerds

Was snel weg toen mijn incestbroer en zijn vrouw ook bij mijn moeder op bezoek kwamen. Sowieso kan ik niet lang met hem in eenzelfde ruimte zijn, om de ruimte die hij claimt en ook krijgt, maar ook omdat hij en zijn vrouw zo ontzettend HARD praten. Keihard op een dominante en zalvende toon en nu kwam dat door de gehoorapparaten nog harder binnen.

Mozeskriebel, wat een stel dominante schreeuwlelijkerds. Wegwezen. Daardoor moest ik wel een half uur staan wachten op het station, maar dat bomde me niet. Alles beter dan koetjes en kalfjes bespreken met hem en zijn aanhang. 

Net alle lego, vouwblaadjes, gescheurde en geknipte vouwblaadjes, de grote speelblokken voor jongste kleinkind van de vloer opgeruimd. Alles weer in dozen etc gedaan. De donkere Barbie met de lange haren en 1 korte lok ligt op zolder. Had oudste kleindochter alvast opgeruimd voor me. Naar het speeltuintje geweest met ze, zodat hun moeder even snel wat boodschappen en andere dingen kon doen, die nu eenmaal sneller gaan zonder 2 kleine dametjes erbij. Ik genoot alleen maar. Nu de jongste loopt zijn er weer andere dingen mogelijk. Lekker op een draaimolentje kruipen of aan een schommel likken. Of gewoon op de rubberen tegels liggen. 

Oudste beschilderde ook nog een gipsen ei, dat zat in dat eierverf-pakketje. Met kant en klare verf, dacht dat het waterverf was,  waardoor de jongste de kans schoon zag om eens lekker te vingerverven op haarzelf en mij, maar zag het nog net op tijd gebeuren, dus helaas ben ik geen kunstwerk nu. Ogen in je achterhoofd zijn hard nodig met twee van die lieverds. Binnenkort nog ergens zo'n speelschortje opdoen of zelf maken, dan kan de jongste ook meeverven. Ze snapte in ieder geval al het doel van een kleurpotloodje. Goed te zien dat ze die al goed vastpakte.

Oudste speelde ook nog voor voorleesjuf. Hele enge monsters ving ze. Kon haar wel opvreten hahah...Haar zusje moest naast haar komen zitten, maar daar had ze geen zin in. 

Paas-eieren gevonden in de tuin. Lekkere felle kleuren dus zo te spotten. Had eerst de tuin op kattendrollen geïnspecteerd en er toch weer wat gevonden. Bummer!
Maar grappig gezicht die zoektocht. De jongste wist niet echt wat de bedoeling was, maar de oudste genoot. Ik nog het meest. Blij ei voel ik me dan. 


Afbeelding van Gina Janosch via Pixabay 



Helemaal blij door hun aanwezigheid. En nul uur schermtijd. Gewoon lekker spelen, fantaseren, buiten zijn. Dankbaar dat ik dat mag meemaken.










6 opmerkingen:

Bertiebo zei

Zo is dat. Fijn om mee te mogen maken

izerina zei

Heerlijk zo'n stel om je heen

mrs H. te B. zei

Ik word ook helemaal blij van jouw verhalen over dat gescharrel met je kleinkinderen. Leuk hoor, mee mogen spelen met dat spul!

nicole orriens zei

prachtig, vooral dat 0 uur schermtijd! Veel gezonder ook.

Iris Papilio zei

Wat heerlijk om de omschrijvingen en ervaringen van/met je kleindochters te lezen. Dus de jongste loopt ook alweer... oef de tijd gaat zo bar snel.
Mijn kleindochters zijn intussen 20 en 19. Waar is de peutertijd gebleven, daar kan ik echt nog regelmatig heimwee naar hebben, dus geniet ervan hoor! 🦋

franca zei

Hier ook een blij ei!
Niet alleen omdat ik ( in twee keer) alle kinderen rond Pasen toch even thuis had ( groot geluk), maar ook omdat jou verhaal zoveel geluk en blijheid uitstraalt, dat je daar zelf een blij ei van word!
Dank je wel!