maandag 25 april 2022

Hak- en tak

Altijd fijn; de was buiten kunnen ophangen en dit weekend met de harde wind, was die was al bijna droog toen de laatste knijper door me werd vastgeknepen aan de droogmolenlijn. Ook weten dat ik dan later mijn bed lekker schoon en fris mag en kan opmaken. Met mijn superstoomstrijkbout van de kringloop al eerder de slopen gestreken, dus die wachten al op me om lekker op mijn bed te mogen liggen.

Keek inderdaad, omdat ik heel vroeg wakker was, of er vallende sterren te zien waren - het was de ideale tijd tenslotte, maar het was te bewolkt. Ook zag ik - weer een stuk later - niet die planetenrij, want te bebouwd waar ik woon. Dommelde weer in slaap en bedacht toen ik wakker werd dat juist omdat er niets hoeft, het vrij weekend heet. Er moet al zoveel op mijn werk. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe managers. Weer wennen, weer andere en nieuwe en vooral betere ideeen.

Moest gniffelen toen ik de term "Zeemeeuwenmanagement" las in de krant. Met veel geschreeuw door de voordeur, de hele boel onderschijten en door de achterdeur weer eruit. Dat soort - vooral interim-managers - regelmatig ervaren.

Moest ook gniffelen toen ik de podcast luisterde van "Saar" met slecht nieuws wat Els over haar ziekte vertelde (dat was meer om te janken!), maar wel kostelijk haar humor over wie ze wilde wie perse niet ging spreken op haar afscheid. 

En inderdaad jammer dat je al die lof-uitingen over jou op je uitvaart, zelf niet kan horen. Een Oranje kist leek haar vrienden wel wat. (Omdat ze zo'n fan (not) van de Oranjes is en vooral Maxima! Heerlijke vrouw. Die Els dan. 

Dit weekend had ik als taak staan dat ik mijn IB aangifte moest afmaken. Nu is die nogal simpel. Alleen de aftrekposten nog even invoeren en ook dat is appeltje, eitje omdat ik dat goed heb vastgelegd en de stukken weet te vinden. Dus nu weer de basis voor 2022 vastleggen. Hoorde dat mijn dochter allang de aangifte had gedaan, dus tsja...buiten dat volgende week de deadline verloopt, vond ik dat dit op zondag mijn Kikker moest zijn. Dus als eerste mee beginnen maar.

Eenmaal doorgeslikt kon de rest alleen maar meevallen. 

Mijn vader was altijd nogal panisch de week voor 1 april. Uiteraard was hij nooit lekker vroeg klaar, omdat hij 'ze' dat niet gunde...hij mocht dat toch tot 1 april inleveren? Dan ging hij altijd op de allerlaatste dag dat het kon naar het belastingkantoor in zijn woonplaats, liet de bode aftekenen dat hij het had ingeleverd en dit was soms ook nog echt na einde werktijd, maar hij wist dat dit nog steeds kon zo en heeft dat jarenlang op die zenuwslopende manier ingeleverd. Living on the edge!

Nu in de digitale tijd volslagen ondenkbaar, maar die weken voor 1 april was het een soort van papieren loopgravenoorlog bij ons thuis. Altijd stress. 

Stress heb ik gelukkig geheel niet gehad omtrent de aangifte. Maar vooral nadat ik goede lessen kreeg in hoe ik moet omgaan met dit soort zaken. Gewoon gratis van lieve mensen die mijn blog lazen. Waar ik tot op heden nog profijt van heb. 

Genoten van de F1. Gewonnen door het RedBull team. Verstappen 1 en zijn teammaat op 2. Nadat ik daarvoor eerst lekker in de tuin had gewerkt. Kijken wat er opkomt en hoe snel alles nu weer groeit. En de bomen groen zijn geworden. In de voortuin sneeuwt het roze blaadjes van mijn Japanse Kersenboom. 


Afbeelding van Jill Wellington via Pixabay 


Zag (andere tak) trouwens volgende nacht wel mooie sterren en ook vallende sterren, zelfs zonder contactlens in. Werd in die nacht dat ik keek telkens wakker. Onrustig, weet niet waardoor, waarvan, maar accepteerde maar dat slapen even niet lukte en keek dus maar met plezier naar de sterrenhemel. Totdat de automatische nachtschijnwerper van de buurvrouw aanging; toen was het veel minder donker. Maar gelukkig werd mijn lijf wat rustiger en kon ik toch weer lekker slapen. Wat een luxe! Weten dat je veilig bent, dat er in de ochtend wat te eten is en mijn kinderen en kleinkinderen ook allemaal in orde. Rijkdom! 


1 opmerking:

Mevrouw W. zei

Ieder jaar verbaas ik me weer over al die mensen die, op de eerste dag dat het kan, de belastingaangifte willen doen. Steevast loopt die dag het hele systeem bij de belastingdienst vast. Als je een paar weken wacht ben je toch ook gewoon op tijd? Als het maar voor 1 mei is en als dat niet lukt kun je altijd nog uitstel krijgen. Sinds twee jaar doe ik de belastingaangifte van mijn moeder en vergeleken met vroeger is het nu gewoon makkelijk. Toch ben ik best wel trots dat ik dit doe en kan.