dinsdag 26 april 2022

Is dit alles?

Een hele generatie van jeugdhelden gaat henen. Ons aller lot uiteindelijk. Gelukkig hebben we de muziek nog.



Nooit zo'n idolate fan geweest van Vrienten, maar denk ook net wat te oud en met andere dingen bezig in de tijd dat hij heel populair was. Maar snap het heel goed. Een ander soort geluid. En teksten die ergens op sloegen.

Iemand wel echte fan geweest?

10 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Ik had de elpees en kon alle liedjes uit mijn hoofd, maar ik was niet zo'n gillend meisje dat verliefd op één van de bandleden was. Dat heb ik trouwens bij geen enkele artiest gehad.

Anoniem zei

Net als Mevrouw W, wel alle platen en meezingen, nooit gillende fan geweest.

klaproos zei

tja... zo gaan we allemaal een keer hé cellie, alleen niet zo bekend, de groep ontstond in mijn dorp :-) dat is wel aardig om te weten een van hun woont nog hier Ernst Jansz, triest dat hij nog zo jong was... hij laat veel na..

Anoniem zei

Na Doe Maar heeft hij nog zoveel meer gedaan.Heel veel filmmuziek, muziek voor Klokhuis, samen met George Kooimans en Boudewijn de Groot muziek gemaakt (daar is een mooie documentaire van) etc.

mrs H. te B. zei

Ik was in die tijd nooit zo met popmuziek bezig, en dan vooral met alternatievere muziek. Mijn zusje echter... Dus ik heb er noodgedwongen veel van mee gekregen. Al die Nederlandstalige muziek van rond 1980 - dát vond ik dan wel weer leuk!

Anoniem zei

Nee, had niks met Doe Maar of Henny Vrienten

Iris Papilio zei

Het is meestal zo, als er een gaat, worden het er 3. Nu ging het wel heel snel achter elkaar, dus laat het maar weer even stoppen hè...

Kliefje zei

IK!
Ik was enorm fan.
Groen roze oorbellen en al.
Nooit gegild.
En ik was ook niet verliefd op ze.

Mevrouw Niekje zei

Ik was net als mevrouw W. fan en kende alle liedjes uit mijn hoofd, had buttons op mijn kleding en een poster, maar nooit lopen gillen of huilen. Ben er jaren geleden achter gekomen dat Vrienten ook nog dingen deed na Doe Maar en die zijn ook heel goed!

Aleida zei

Ook geen fan, want toch beetje 'na mijn tijd' en ook heel andere muziekvoorkeur toen, maar op zich best aardig en gek genoeg kan ik best wat liedjes beetje meezingen