zondag 10 april 2022

Doe wat waardevols vandaag

Bed afhalen, alles lekker in de was en dan vanmiddag lekker schoon en fris opmaken. Werd alweer wakker van een fijne droom van een oude lover. Alleen is hij nou echt geen relatiemateriaal. Wel vrij-materiaal! Zal die honing wel zijn.

In de Saarpodcast gaat het onder andere over 'ik doe het wel alleen' maar dat is soms wel rete-eenzaam. Alles alleen doen. Nooit eens iemand die je over je bol aait, of zegt dat je het beter anders kan aanpakken of zelfs...zal ik het even doen? Is er iets kapot in huis; doe maar alleen. Wel trots erop dat ik het kan; zo maakte ik een kapstokje voor de kleinkinderjasjes en wat haken voor tassen in de gang.

Als je alles alleen doet moet je niet bang aangelegen zijn. Want niemand die je troost, kalmeert of naar je luistert. Enge geluiden in de nacht; verjaag de spoken maar alleen. Ook die uit je hoofd.

Even wat anders zien en dus naar andere wijk gefietst. De regen zou pas wat later komen gaf buienradar aan. Maar dat klopte niet. Regen en hagel terwijl ik nog even een rondje deed in een winkelcentrum. Met boodschappenbriefje. Maar wat ik nodig had dat zag ik niet, dus maar een keertje elders halen. 

Was lekker om even te fietsen - niet ver hoor - zelfs in de regen en hagel. 

Moest lachen om onderstaand bord bij de plaatselijke drankwinkel. Dus appte snel iemand die me kon vertellen wat daar stond. En investeerde in wat Fins water. Leuk gesprekje in die zaak daardoor. Voelde me minder eenzaam en wat luchtiger. 

Het maakte me vrolijk en besef des te meer dat ook dat mag. Ook al deel ik de zorgen met die broer die in dat land naast Rusland woont. Dat is pas onvrijheid met zo'n buurman en een historie van expansiedrift.








1 opmerking:

Janny zei

Je moet maar tegen zo'n leuke tekst aanlopen. Mijn kennis van het Fins is nul komma nul. Ik heb met g88gle translate opgezocht wat er stond. Ook al is mijn situatie anders dan die van jou, wat kan het waardevol zijn, om zomaar even met een vreemde te praten en te genieten van iets grappigs.