vrijdag 29 april 2022

Kkkkkoud

Had de eigenaar van het gebouw waarin ik werk blijmoedig besloten dat de verwarming ook hier niet hoger dan 19 graden mocht, begonnen een aantal mensen dit direct te voelen. En natuurlijk dachten ze dat het aan de kachel lag. Die moest wel kapot zijn. Waarschijnlijk niet bedacht dat dit 'beleid' was.

Kkkkkoud. Ja, het voelt kouder als je altijd 21 graden gewend bent geweest en thuis ook. Plus als je het snel koud hebt, dan voelt het niet zo aangenaam. En als er dan ook nog een aantal vastende collega's tussen zitten, dan snap je ook beter waarom het niet prettig voelt, die minder hoge temperatuur.

Thuis gaat mijn verwarming de laatste zuinige jaren nooit hoger dan 18,5 graden. Ook in de winter niet. En staat nu al een aantal weken rond de 12 graden want weer lekker warmer buiten. Door de zon warmt het gelukkig genoeg op in huis. En vergeet uiteraard niet dat ik zelf een isolerende laag heb.

Vraag me af hoe dat moet met die koude collega's als het herfst en winter wordt. En echt koud dus. Slaapzak mee? Nu hadden sommigen dus werkelijk waar binnen hun jas aan. (Hoor mijn Oma nog zeggen; "Kind...dan heb je er straks buiten niks aan!")


Afbeelding van Melk Hagelslag via Pixabay 




6 opmerkingen:

Bertiebo zei

Oh ja, dat zinnetje van je oma. Zo'n zinnetje dat een ieder van ons heeft te horen gekregen. Ik wijs nogmaals op het nut van een kruik. Kan je ook op kantoor in je rug doen

mrs H. te B. zei

Zooo grappig, dan wordt er gezegd: bespaar, door de kachel op 19 graden te zetten... IK ga VEEL MEER verbruiken, als ik de kachel ineens altijd op 19 graden zet... Ik had ooit een collega die gewend was aan 25 graden in huis - dat was voor mij NIET te werken, ZO warm!

Siebrie zei

Ik lees nu op het moneysavingexpert forum steeds het advies: 'verwarm de persoon, niet de ruimte', met tips over slaapzakken, verwarmde dekens, kruiken, thermisch ondergoed, etc.

nicole orriens zei

Ik zou zeggen gewoon een lekker dik vest meenemen, en eventueel een extra trui.

Anoniem zei

Eigenlijk zijn ze op het verkeerde moment begonnen met het verlagen van de temperatuur. Dit moet je doen na de zomer als iedereen weer moet wennen aan de verwarming. Dan heb je nog geen gewenning opgebouwd qua temperatuur op kantoor en kun je wennen aan de lagere temperatuur.

Iris Papilio zei

Haha, eigenlijk zeg ik dat zelf ook hoor! Nou ja, ben ook een oma!
Ach ja die temperatuur. Het is echt wat je gewend bent...