maandag 18 april 2022

Eierwind

Ging even (nou ja...even; daar ben ik dan de hele dag zoet mee; reizen, lang praten van mijn moeders kant, nog broers en zussen die ook langs kwamen, zus die er ook altijd is en die tipte ik over iets wat speelt in de gemeente waar ik voor werk, misschien ook voor waar zij woont?) langs bij mijn moeder en dus eerst met de bus naar een station. Bus was al te laat en was doordat er 10 toeristen in stapten op een halte bij allemaal budget hotels,  die allemaal een kaartje moesten kopen, per stuk, niemand was zo slim om te zeggen doe er maar 10 en dat verrekenen we wel, net 1 minuut te laat op het station aangekomen. Dus weg trein. 

Baalde, maar nou ja...er zijn ergere zaken. Dan maar via een andere stad reizen en daar overstappen, want geen zin om een half uur te staan wachten op de volgende trein. Maar dat station is zo groot en de perrons liggen zo ver van elkaar, dat ik die 1 minuut die ik had om over te stappen niet haalde. (Hoog Maarten van Rossem zeur-gehalte over dat nieuwe station zonder ziel en zo groot en niet te belopen voor een oudere zoals hij (en ik hahah!!).

Dan de stoptrein proberen die ook helemaal aan de andere kant van het station lag. Dahaaag...ook niet gehaald (daar had ik nog 2 minuten voor, maar daar was dus al 1 minuut vanaf gesnoept). Keek alweer naar een vertrekkende trein. Het zal dan wel de dag van de vertragingen of het net niet halen van een aansluiting zijn. Nou ja; het is dan maar zo. 

Dus ruime wachttijd voor de volgende intercity en maar even ergens een kop koffie gehaald. 
Blij dat het kan. Het betalen van die koffie bedoel ik.
Volle treinen wat logisch is; want het is Paasweekend.

Vroeg me wel af of de traditie van het laten van een zachte Eierwind in een volle Paastrein ook daarbij hoort. 

Trein zat zo vol dat ontsnappen eraan niet mogelijk was. 









4 opmerkingen:

izerina zei

Net doen,of die niet van jou is

Mevrouw Niekje zei

En de eierwind ontsnapte jou dus wel???😉

Bertiebo zei

Gatver

Iris Papilio zei

Jammer van je moeite om sneller op je plek te zijn. Maar inderdaad, dan is dat maar zo. Haha een eierwind, nooit van gehoord, maar vast wel eens geroken 😜🦋