donderdag 21 maart 2024

Het is Lente

En het regent.

Was op mijn kantoortijd wakker. Zag het al aan hoe licht het buiten was. Nog even een beetje gerommeld en toen lekker douchen en aankleden en met zorg mijn haar doen. Want wilde pasfoto's laten maken voor de aanvraag nieuw rijbewijs en paspoort. 

Keek ook even op zolder naar mijn Lente/zomerjassen. Want gisteren was het toch wel warm in mijn winterjas.

En net toen ik dacht te vertrekken; regen. Nou, daar gaat het gefohnde haar, dus maar even uitstellen. En de administratie dan maar doen. 

Afspraak bij de gemeente pas over 3 weken, maar nog op tijd. Wilde er geen vrij voor nemen en dus even goed kijken wanneer het dan wel kon. Maar nu zit mijn haar prima en wilde niet langer wachten ermee. Met een pasfoto laten maken.

Lekker op de fiets erheen, eerst nog mijn nieuwe OV-abonnement op mijn kaart laden, omslachtig dat ze dat ook niet digitaal erop kunnen zetten. 
Heerlijk weer, heiig, maar wie weet zou de zon toch nog achter de wolken vandaan komen. Eerst maar die pasfoto's laten maken. Las op de gemeentesite dat er per document maar één pasfoto, in kleur nodig is. En laat ze dan bij een door de gemeente goedkeurde fotozaak maken (hahah...daar kom ik al jaren).

Zitten, haar goed doen (oren moeten te zien zijn) en die lok mag niet over je wenkbrauw, die moeten ook te zien zijn (goed dat ik ze wat donkerder maakte met mijn whiteboard permanent zwarte marker!!), klik en klaar en dan nog eentje voor het idee. Kon ik kiezen en dan ben ik weer voor tien jaar onder de pannen. Nu in kleur die pasfoto's dus van tevoren al nagedacht wat leuk staat. Nou ja, dat doe ik altijd wel. 

Daarna even bij de boekenwinkel kijken, nog een leuk boek voor mijn dochter gekocht en kreeg het boekenweek geschenk ook nog erbij en een leuke speurtochtkaart. Liep nog even een winkel met aparte kaarten binnen voor een ex collega die binnenkort uit dienst gaat (en bijna met pensioen, maar geen zin meer om dat af te wachten). Dan gaat ook de enige die ik kon vertrouwen om ook discreet te zijn. Niet direct dingen door te bleppen naar 'de baas'. 

De fiets weer opgezocht en nog even een omweg, langs een mini-bieb waar ik een interessant boek van Yvonne Keuls uithaalde en omdat het vandaag Lente is, ook nog even omgefietst en door het bos. Maar daar was het nogal grijs en begon het alweer te regenen en keek naar het grote meer in mijn eentje op een betonnen bankje, met mijn voeten een beetje in de nattige modder en mijn boekje. Nu snapte ik al die molshopen. Er zat gewoon regen in de lucht. 

Dus in de regen naar huis, maar even genieten van een warme kop thee. Nog even niets hoeven. Groente gesneden voor een lekkere soep en dan was de dag alweer bijna voorbij. De afwas doen, kleding voor morgen klaarhangen. 
2 opmerkingen:

izerina zei

Heerlijk zo'n dag. Gewoon wachten op de volgende

mrs H. te B. zei

Wat jammer dat je collega weggaat - goede / leuke / betrouwbare collega's zijn ZOO nodig om het werk leuk / dragelijk te houden!
Maar hier was het gisteren heerlijk weer - ik heb eindelijk een struik een stukje verplaatst, was ik al minstens een jaar van plan, lekker dat ik dat nu eindelijk kon doen!.....