donderdag 8 maart 2018

Van luis naar muis in huis

In mijn gootsteenkastje zag ik muizenkeutels. Eerst dacht ik nog dat het lijnzaadjes waren, van mijn lijnzaadcrackers, zaadjes die van mijn bordje waren afgevallen, maar toen ik ook zag dat een blauw schoonmaakdoekje aangeknaagd was, toen wist ik dat dit niet vanzelf gebeurt, het aanknagen. En zelf had ik niet zo'n honger dat ik aan mijn schoonmaakdoekjes begon.

Dus alles uit dat kastje gehaald (na eerst te hebben geroepen dat ik eraan kom...dan konden ze nog weglopen hahah) en direct ook maar heel veel weggegooid. Wat maar weer bewijst dat ik toch wel een familielid van dat knaagdier ben, de hamster. Een pak nieuwe schoonmaaksponsjes, met zo'n groen achterkantje, daar hadden ze (ik ga er maar vanuit dat er meer zijn) ook lekker uitgeknaagd, net als een andere spons. Wat me niet smakelijk lijkt, dat doekje dat zou ik nog snappen om in hun nestje te stoppen, maar een sponsje?? Alles schoongemaakt. De achterwand van mijn gootsteenkastje wijkt, dus ze hoeven niet eens een gaatje te maken....de deur staat wagenwijd open!
Enfin.

Online ook maar eens gezocht wat ik eraan kan doen. Want nog nooit muizen gehad en ik moet zeggen dat mijn keuken in het verleden er wel eens minder netjes bij heeft gelegen. Maar met die paar dagen grote kou, zou het natuurlijk kunnen zijn dat de muizen dachten...dan maar naar binnen!

In ieder geval in de kast bij de tuindeur de vetbolletjes en nog een netje pinda's maar in een trommel gedaan. En voor de rest heb ik in de keuken geen losse etenswaren liggen. Alles zit in weckpotten of glazen voorraadpotten. En ik heb een metalen broodtrommel, waar ik roggebrood of koolhydraatarmere cracker in bewaar. Daar knagen ze ook niet doorheen. En een open half pak koekjes, dat bestaat hier niet. Het is of dicht of leeg.

Muntolie schijnt te helpen om het minder aantrekkelijk te maken. Een kat ook. Slangenpoep houden ze ook niet van.

Heb in ieder geval wat takjes munt in mijn gootsteenkastje gehangen.

En ben vanmiddag een eind gaan wandelen met een doel. Want vermoedde dat ze bij een dierenwinkel ook bestrijdingsmiddelen verkopen. Hoe tegenstrijdig ook. Maar in mijn wijk zit geen dierenwinkel en dus moest ik een eind lopen (ja...of met de bus, maar ik dacht juist dat ik mijzelf voor de gek kon houden door dit in mijn dagelijkse loopje mee te nemen). En wat heerlijk dat het zulk fijn weer was. Nu ik thuis ben regent het weer.

En gisteren had ik ook opeens zomaar de geest om verder te lopen dan 'normaal'. Moest een boek inleveren en bedacht dat ik die 10 cent boete per dag te laat dan maar moest accepteren, want in de ochtend helemaal geen puf. En al helemaal niet om te fietsen. En toch..en toch kriebelde het een beetje. En ging ik op pad alhoewel ik me in de ochtend nog een leeg ballonnetje voelde. Ik sprak met mezelf af dat ik als ik het niet meer trok met de bus terug zou kunnen. Maar dat was niet nodig.
Yeah..boek ingeleverd, stuk gelopen en 2 nieuwe boeken mee terug. En wel een beetje moe, maar toch weer gedaan. In beweging gekomen.

Of zoals een vriendin mij op een kaart liet weten: Hinfallen, Aufstehen, Krone richten, Weitergehen.

En zo is het maar net.9 opmerkingen:

izerina zei

Houd het spul in de gaten. Want als het nest groot is,krijg je wel veel muizen.

Iris Papilio zei

Bewegen is altijd goed!
En die muizen, niet leuk.. Ze zijn nog dom ook want als ze sponsjes gaan eten gaan ze vanzelf dood. Hoop dat je er snel van af bent. Mijn keukenkastje heeft niet eens een achterkant, ja de binnenkant van de buitendeur. Er komt een koud door, maar de deurtjes van de keuken zijn prima, dus merk ik er niks van. Sterkte en succes met bestrijden!

Anoniem zei

Het ene blogmaatje heeft ratten en de ander muizen. Wat een narigheid. Voorlopig is het hier nog pluis.

Anoniem zei

Ik zou een kat nemen.
Is ook nog erg gezellig!

Joanne zei

Wij hadden ook en muis. Tenminste, allemaal keutels maar van het beest geen spoor. Achter de bank, onder een kast, bij de achterdeur. Overal muizenkeutels. Eerst een diervriendelijke muizenval. maar het leverde niets op. Toen maar grof geschut ingezet. Met een klem en pindakaas. Schijnen ze van te houden. Maar nooit een muis gevangen. Spoorloos verdwenen, net als de keutels.

Idd geen slimme muis als je schoonmaakdoekjes gaat eten. Dan ga je vanzelf dood. Ik hoop dat je er snel van verlost bent. Misschien is ie weer naar buiten. De vorst is weg.

Ik moest wel erg lachen om je opmerking dat je er aan kwam!

Liefs Joanne

Kliefje zei

Ja, van die muntolie wilde ik ook zeggen. Spuit elf ;)

Anoniem zei

Misschien gebruikt de muis het wel voor het nestje warmer aan te kleden, dus niet om op te eten!

mirjam kakelbont zei

Die scene van Fawlty Towers herkende ik direct. Ik heb wat gelachen om die gasten.
Wij hebben alleen muizen in de garage; daar kunnen we wel mee leven. In huis - en zeker in je keuken - is heel wat anders.
Knap dat je weer hebt doorgezet! Kanjer die je bent ♥

Petr@ zei

Het is zeker muizentijd, onze Pip heeft er al drie gevangen! Een in huis en twee nam ze mee naar binnen, gelukkig waren ze al dood.