maandag 3 september 2018

Betekenis - Zomergasten inspiratie

Las dit weekend een boekrecensie van iemand die ik nog van heeeeel vroeger kende. Zijn eerste boek geschreven. Na jaren in die wereld te hebben rondgelopen, ontzettend mooie boeken vertalend nu eindelijk debuterend met zijn eigen boek.

Die vertaalde boeken daarvan gaf hij me in stapels mee toen ik bij hem was na een bijzondere ontmoeting met een happy end.

Leuk om te lezen dat hij nu ook eigen werk heeft gepubliceerd, want schrijven dat kan hij. Zulke mooie brieven, met lopende fantastische volzinnen. En ik was toen erg gevoelig voor mensen die zich goed kunnen uitdrukken, een grote woordenschat hebben en passende woorden op het juiste moment gebruiken.

Wat leuk dat die herinnering weer even boven water kwam. Toen ik nog dingen durfde. En ook deed. Hahah!

Enorm genoten van de laatste Zomergasten van dit seizoen met de psychotherapeute Esther Perel. Mooie gast en weer stof tot nadenken. Leven en niet alleen maar overleven, al klinkt die laatste zin wel heel erg arrogant en oppervlakkig als ik naar de familie-achtergrond van Perel kijk. Maar meer levendigheid in mijn leven hebben, dat wil ik graag. Dus aan de slag.
Vanochtend mijn rondje Bless the House weer gedaan en dat voelt nog steeds, na al die jaren,  fijn. Omdat ik mijzelf een opgeruimde schone omgeving gun. En juist door regelmaat en routines is het ook bij te houden. Loopt het niet uit de klauwen. Nu de was nog even buiten ophangen, dat geeft ook altijd een voldaan gevoel. Simpel, maar fijn.

Zag mijn buurvrouw haar auto wassen en dus gaat het morgen regenen. Dat is altijd een goede, en meestal betrouwbare barometer.

Mooie uitspraak die Perel deed (en geloof ik van een andere therapeut, haar voormalig docent, was):


Zekerheid is de vijand van verandering4 opmerkingen:

  1. Ik vind dat jij ook heel mooi schrijft. Wanneer begin je aan je eerste boek??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind 'levendigheid in het leven willen' een mooie uitspraak. Die wens zouden meer mensen moeten hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.