woensdag 12 september 2018

Woensdag; anti uitsteldag

In het kader van bovenstaande motto van de Flylady, iets doen wat je lang uitstelt (of zou willen uitstellen in dit geval) toch maar de kabel vanaf de zolder losgehaald. Had er eigenlijk geen enkele bal zin in. Maar ja, toch maar even zin maken. Opgerold en uitgerold.

Toen nogmaals goed online gekeken wat ik moest doen om te testen of het aan de kabel ligt. De oude kabel nog intact gelaten. Dat was al 'een uitdaging' om naar het punt waar de kabel uit de muur komt, te ontwarren welke kabels wat doen en waarvan welke kabel is. Meteen maar diegene die ooit naar een splitter op mijn kamer liep, eruit halen. Niet meer nodig, ik kijk al jaren geen tv meer op mijn slaapkamer. Later even helemaal weghalen.

Ik leerde ooit van een broertje van me om labels aan de kabels te doen, maar daar had de kabelaar niet van gehoord. Ik ga dit toch maar even doen. Dan is alles makkelijker te herkennen. Wat een oerwoud van kabels en snoeren. Heb daar zo de pest aan. Toch maar wat kabelgootjes leggen dus.

Enfin...de test met de kabel rechtstreeks van mijn tuner naar het beginpunt geeft goed beeld. Hoera.
Nu de kabelstekker uit de stekkerdoos halen en kijken of de rest het ook nog doet.

Telefoon en internet.

Ja, ook dat werkt nog.

Dan mag ik dus nu de oude kabel definitief vervangen door de nieuwe (van mijn dochter dus) Coaxkabel. Maar eerst alle stofnesten weghalen en het een beetje logischer neerleggen. Kan naast stoffen ook stofzuigen en ach...ook even een sopje ertegen aan.

Oh nee...eerst even pauze, want ik draai zelf al lichtjes door. Teveel zooi en chaos. En aangezien er geen deadline op dit klusje zit, mag die pauze. Zo lang als ik wil. En als ik pas morgen de kabel netjes wil wegwerken...Nou.dan doe ik dat toch?!! Macht kein flaus aus dat die midden door de kamer ligt. Niemand zeurt erover en niemand ziet het. Heb ook geen konijn die eraan kan knabbelen of dat mijn poes erover struikelt. Gelukkig heb ik relatief lange benen.

Niet haasten, rustig werken en vooral ervan genieten dat je dit zelf hebt kunnen fixen. Met de middelen die je al had.


Foto van Pixabay



4 opmerkingen:

Anoniem zei

Onwijs goed van je.

Ivy zei

't Blijft gepruts met al die kabels door elkaar, maar eind goed, al goed.

Anoniem zei

Als er. Iets met kabels moet, schiet ik vaak in de stress. Gedoe! Knap dat jij het aanpakt!

Petr@ zei

Goed dat je dit zelf aanpakt en dat het ook lukt!
Wij halen jongste zoon er meestal bij maar dat is ook een beetje uit gemakzucht omdat het voor hem een fluitje van een cent is