zaterdag 22 september 2018

Zeg eens B!

Lees dat Sjoukje Hooymaayer is overleden.

Dat leek me een innemende, prachtige en vooral ook nuchtere vrouw. En wie heeft er niet op zaterdagavond voor de buis gezeten kijkend naar zeg eens Aaaa. Een werkende moeder speelde ze in die serie en nog hoog opgeleid ook. En met een supergrappige huishoudster/assistente. Voor de balans. Op youtube is er nog van alles terug te vinden.



Zo verlaten er steeds meer idolen van toen mijn wereld en hoewel dit een natuurlijk proces is - doodgaan - lijkt het alsof ik dan zelf ook meer tot die (risico)groep ga behoren als ik hoor van het overlijden van de vriendin van een lieve vriendin van mij.  Nou ja...risicogroep. Het risico van leven is uiteindelijk doodgaan. En dat doen we het liefst na een goed en lang leven.

Alsof we daarin een keus hebben. Want dat is zo ironisch van de huidige tijd. Dat we onszelf aanpraten dat als we nou maar gezond eten, goed sporten en regelmaat in ons leven hebben, we wel 10 jaar ouder kunnen worden. Dat ook dit maakbaar is. Dan is ongezond oud zijn dus je eigen schuld. Of dood gaan voor je 80 bent.
En ongelukkig zijn is dan ook een keus kennelijk.

Mooi stuk hierover in Trouw van Barbara Ehrenreich.

 Vergeet wat artsen en goeroes u vertellen: we hebben nauwelijks invloed op hoe we oud worden. Laat los, die fixatie op uw gezondheid, adviseert Barbara Ehrenreich.

Het wordt al weer aardig donker, ben blij dat ik net op tijd terug ben uit de bibliotheek op het fietsje, want er komen weer verse regenbuien aan. Dat ik op durfde te stappen en weer af (fijn zo'n hoge stoeprand) en een niet al te grote stapel te lezen boeken mee naar huis nam. Want lezen gaat ook op tempo traag. Dus niet teveel meenemen, dat houdt de frustratie buiten de deur dat ik er niet aan toe kom om ze allemaal te lezen. En stomme boeken niet tegen heug en meug toch doorworstelen. Hup...terug ermee!

Dochter is eind van de week weer begonnen met werken en voelt zich gelukkig weer beter en zoonlief ronde zijn training voor een ander vliegtuigtype met succes af. Fijn dat het goed met ze gaat.

Kocht vanochtend een zak bio-wortelen en wil daarmee zo direct een pittig wortelsoepje gaan maken. Heb ik voor een aantal dagen soep voor maar 1 euro. De rest van de ingredienten heb ik al in huis. En zo direct wat waxinelichtjes aansteken voor een heerlijk warm en knus gevoel en voor diegenen die zijn weggevallen. En voor de achterblijvers.


5 opmerkingen:

Iris Papilio zei

Ik vond haar ook een erg mooie vrouw! En veel te jong natuurlijk... Dat nummer hoort net zo goed bij haar als bij Carrie Tefsen hè..
Mag ik dit nummer in de zwijmellijst zetten Cellie?

Nietzomaarzooo zei

Ja, tuurlijk.

Anoniem zei

Geniet van je soepje.

PetraH zei

Oh ja, dat je een boek moet uitlezen omdat je het nou eenmaal gekocht of geleend hebt! (Of omdat je er in begonnen bent).
Ik heb dat inmiddels ook afgeleerd. Sommige boeken zijn nou eenmaal niet jouw smaak, en dat is prima.

AnneMarie Winter zei

Klinktzo best gezellig, die herfst en winter.