woensdag 5 september 2018

Overdaad

Toen ik gisteren mijn gifje uitkoos onder mijn blogje over Kanniewaarzijn-zaken had ik moeten zien wat het advies van het Universum over die dag was, want dan zou ik wat geruster zijn. :)


Whatever your problem or challenge may be, Cellie, laugh at it. Laugh long and hard. 

Because you are forever and it is temporary. 

Love you,
   The Universe



Inderdaad; de situatie waarin ik nu zit, is tijdelijk. Uiteindelijk komt er steeds meer licht aan het eind van de tunnel schijnen en schiet ik zo, hoppa....die tunnel uit!

Vandaag regent het hier al vanaf vannacht. Want ik werd wakker en hoorde het heerlijke geluid van regen op een schuin dak. En het onweert ook al de hele tijd. Zag de bliksem en dan tel ik altijd even hoe lang het duurt voordat de donder volgt.

Het is donker, ook al is het midden op de dag, ik moet lampen aandoen om goed te kunnen werken achter mijn laptopje (of mijn ogen zijn zo slecht dat het niet anders kan haha). Het onweert en regent bijna constant.

Fijn voor de tuin al die regen. En blij dat ik vandaag geen dringende afspraken heb, dus ik hoef niet natgeregend te worden. Het mag wel.

Heb genoeg te eten in huis, de huur is betaald, ben redelijk gezond, kan gewoon door de regen LOPEN als ik dat zou willen, met mijn kinderen gaat het goed (hahah...allebei ergens in een zonnig buitenland). Dus voel ik me vandaag dankbaar voor alles wat er goed is. En eigenlijk is dat heel veel.
Ik moet er alleen oog voor blijven hebben en houden.

Droomde van de week over mijn vader. Eigenlijk toen hij nog geen vader was, maar een jonge man. Die nog allerlei dromen had. Mijn dromen hebben vrijwel altijd een boodschap, dus maar eens gaan uitzoeken wat die is.

Had het gisteren nog met een vriendin erover dat we zoveel keus hebben als we naar de supermarkt gaan. Een overdaad aan keuzes. Het hele jaar rond. Zij is hier niet geboren en vertelde dat zij vroeger vaak elke dag hetzelfde at. Maar zonder klagen. Want iedereen zat in die situatie. En was blij dat er te eten was.


158 best images about Hollandse Pot on Pinterest ...

Bruine bonen met Rijst







3 opmerkingen:

Anoniem zei

Er is veel meer dan goed in het leven, als je het maar wilt zien. Tel de plusjes en spaar ze!

Petr@ zei

Ja de winkels liggen vol met van alles en nog kunnen we niet kiezen.
We moeten meer tevreden zijn, en als ik jouw blog zo lees, lukt het jou steeds beter!

Anoniem zei

In winkels heb/krijg je keuze stress.
Wij kweken onze eigen groenten makkelijk wat komt van het land/moestuin dat eten we.
Als wij geoogst hebben dan zijn we beide erg gelukkig en tevreden wat hebben wij het goed, ondanks we een niet zo'n groot inkomen ( 1 salaris = aow en klein pensioentje)kijken naar het kleine en tevreden zijn ermee.