zondag 23 september 2018

Zonnige zondag

Een paar heerlijk geroosterde speltboterhammen (kleintjes hoor) met roerei en dan een grote kop (letterlijk) koffie met warme sojamelk erbij. Heerlijk begin van de zondag. En dan het genot dat ik heb kunnen doorslapen.
Door dat brood ben ik in gedachten bij een lieve Freundin. En de gastvrijheid van haar en haar man.

Online kranten lezen of in het echt; beide even heerlijk. Mooi muziekprogramma op tv in de ochtend. Ook fijn.

Een lege muizenval, maar wel met de pindakaas en walnoot eruit gegeten. Ook grappig. Slimme muis, kruipt precies om het klapstuk heen en ik hoef vandaag 'm niet ergens uit te zetten buiten dus (door de regen). Morgen nieuwe kans.

Gisteren kocht ik een klein trosje druiven, gewoon los - want van die grote bakken (nu nu nu in de aanbieding 2 halen 1 betalen of zo) dat is teveel voor mij - dan blijf ik maar eten - en die kon je dan in een plastic zakje doen. Ik had van die recyclebare zakjes bij me in de bejaardensleurkar, dus voelde me een reuze verantwoorde shopper. Haha!

Het is vandaag echt een binnenblijfdag en dat vind ik niet erg. Geen plannen sowieso om iets buitenshuis te doen. Kijken op Pinterest naar ideen over van alles en nog wat, beetje breien, naar een opgenomen aflevering van een Poirot mysterie gekeken. Erg fijn. En een aflevering van Sofie in de mentale kreukels over slapeloosheid.

Het viel me op dat ik al een tijdje geen mussen meer in mijn tuin had gezien. En zowaar...toen het heel even minder hard regende zat het hele bundeltje weer op het tuinhek. Daar werd ik instant blij van.


Foto van Pixabay


Wortelsoep staat op te warmen, mooi muziekprogramma op tv en later eens kijken of de boeren een partner hebben gevonden. Of een paar om uit te kiezen.








4 opmerkingen:

Sylvia zei

Lekker zondagje, me dunkt!

Happy Earl Grey zei

Heerlijk hoor een herfst zondag binnen. Van mussen wordt ik ook altijd heel blij, gek toch en ik heb geen tuin. Groetjes El

Joanne zei

Ahhhhh.... je hebt ook een muis! Die net zo slim is als die van ons. Eet om alles heen maar traspt (letterlijk) nergens in.
Maar sinds vier dagen geen spoor. Voorzichtig optimistisch. Want wij zijn het wel zat.

Op deze regenachtige zondag mijn kledingkast uitgemest. Aanstaande weekend twee feestjes. Sommige dingen heb ik al 10 jaar. Toen oudste trouwde. Maar soms moet de bezem erdoor. En daar ben ik nu mee bezig. Morgen weer verder.

Het was in ieder geval een vruchtbare dag.

Liefs Joanne

Iris Papilio zei

Af en toe zo'n binnenblijfdag is heerlijk! Niks moet en bijna alles mag!