maandag 24 september 2018

Furst impression

Mijn maandagroutine van Bless the House gedaan en terwijl de keukenvloer droogt een lekker kopje koffie gedronken. De wasmachine draait ook, dus zo direct de was ophangen.- Gedaan inmiddels.  Buiten ophangen weet ik niet, want er komen hier telkens kleine buitjes over. En tegelijkertijd schijnt ook de zon, dus dat is wel een prachtig gezicht.

Vandaag wordt er geen post bezorgd dus een brief van de fanclub hoef ik sowieso vandaag niet te verwachten. Ben ik er nerveus door? Eigenlijk niet echt en ook weer wel. Laat maar...alle moderne techniek voorhanden en dan nog iets belangrijks als een afspraakbevestiging per post sturen en niet tegelijkertijd ook online op je persoonlijke dashboard plaatsen. Tsjonge!

En nee, ik ga er niet zelf achteraan bellen. Klaar ermee. (Voor vandaag he...misschien dat ik er morgen anders over denk haha). Alhoewel ik wel een mooie freelance klus zie liggen over efficienter werken bij de fanclub. Agile, Scrum, Toyota-methode...ken ze allemaal. De fanclub niet.

Ooit was ik op een bijeenkomst van het FNV en daar konden mensen 'klagen' over hun contact met de fanclub. Dat het sneller en efficienter kon. Dat de menselijke factor er tussenuit was geautomatiseerd. Stel dat de fanclub een commercieel bedrijf was, dan was iedereen bij een andere club klant geworden.
En daar zit 'm nou net de crux. Je hebt geen keus. Dus ik riep zoiets en nogal cynisch stelde ik voor maar te gaan staken. Dat zal ze leren. Mijn gevoel voor humor werd toen al moeilijk begrepen. Ongelofelijk vond ik hoe ver men van de realiteit af stond.

Stofzuiger zuigt niet echt goed, dus nieuwe zak erin gedaan, want de oude was vol, maar zuigt nog slechter en ik zie dat ik er ook wel een nieuw filter in mag doen. Mmmm..als ik in de grote stad ben, dan haal ik die wel. Nu nog maar even behelpen of nog maar een paar keer online kijken wat ik daar zelf aan/mee kan doen.

Gisteren met plezier ter ontspanning naar Boer zoekt Vrouw gekeken en me er over verbaasd hoe sommige boeren prototype Foute Man waren, maar dat kennelijk die boer heel aantrekkelijk maakte (uitdaging, man om op te voeden) en juist anderen heel lief en empatisch overkwamen.
Inderdaad...fijne eerste kennismaking onder de rook en geluid van een stoomtrein. Kan je niet echt rustig praten lijkt mij. Wel vermakelijke tv en dat is uiteindelijk het doel van dit programma.

Blij dat ik van de week al wat tuinmeubelen in de beits zette, nu ligt het regenwater erop in plaats dat het erin trekt. Het is nog niet af, maar wie let er op een deadline. Energie goed gebruiken en niet tot het gaatje gaan.

Door jarenlang wel tot het gaatje te gaan heb ik een harde les moeten leren. Nog studerende merk ik.  Bij de School des Levens. Trage student wel.












7 opmerkingen:

Anoniem zei

De bijgeluiden bij BZV waren erg irritant. Wij konden meer dan de helft niet verstaan. En die ene boer moeten ze eerst eens manieren leren. Wat een nare man.

Mevrouw W. zei

Ik ben het helemaal met Marja eens: wat een nare man! Brrr, geen wonder dat hij geen vriendin heeft en ik wil degene die er wel intrapt heel veel succes wensen.

Ik had een paar seizoenen niet gekeken en nu ga ik het weer volgen. Nu ben ik toch weer benieuwd hoe het verder zal gaan.

Anoniem zei

Het hele leven is een school......

Happy Earl Grey zei

Ook BZV gekeken en mij geërgerd aan de man die wel heel erg ingenomen is met zichzelf, met recht een fout exemplaar. Dat je naar voor gaat begrijp ik niet. Maar misschien trekt het kijkers zullen ze waarschijnlijk gedacht hebben. Groetjes en fijne week

Unknown zei

...ook ik leer nog regelmatig en ik weet al zoveel 😳😳
BZV is aan mij niet besteed zolang ik nog zoveel leukere dingen kan zien, doen of lezen!

Judy zei

De uitdrukking Bless the House vind ik geweldig! Mijn dag daarvoor is zondag, gek genoeg. Hoewel ik het werk ook in hapklare brokken over de dagen verdeel.

Iris Papilio zei

Haha, ik had dezelfde gedachte met die ene boer. Vorige week al, zo van wie schrijft op zo iemand. Maar er zijn altijd vrouwen die denken zo'n man wel te kunnen temmen.
Ik blijf zeker kijken 😆