zondag 9 september 2018

Vast- en kreupelloperds

Mijn tv-beeld geeft op sommige zenders - net diegene die ik wil kijken uiteraard - soms en nu regelmatig blokjes en het beeld loopt dan vast. Dan valt er niets te zien. En ik heb maar 1 tv in huis. Tenzij je live een psychose-ervaring wil meemaken, is dat niet zo prettig kijken.

Dus online gezocht wat dit zou kunnen zijn. Mijn provider adviseert een test te doen met een andere kabel, dus dat zou betekenen dat ik die eerst moet aanschaffen. Heb geen voorraadje kabels liggen. Op zich is dat wel een redelijk advies, want die kabel ligt er ook al weer jaren (volgens mij vanaf dat ik hier woon) en de specificaties voor Coaxkabels zijn nu wat anders dan toen.

Mmm. Toch moet ik nadenken over de aanschaf van een kabel. Ja, een kabel!! Moet er maar even niet aan denken dat de tv aan vervanging toe is. Al zou ook dat best kunnen qua leeftijd. Ook daar moet je geld voor reserveren.

Haha...en altijd brengt de nacht weer de oplossing: al luisterend naar een luisterboek vannacht bedacht ik me dat er een nog een lange coaxkabel van de zolder naar mijn slaapkamer loopt, waar indertijd een splitter stond, toen dochter nog thuiswoonde. Ga maar even vragen of het goed is of ik die gebruik (had ze toen zelf aangeschaft, want baalde van slecht beeld).

Oh ja...ik luisterde naar een luisterboek van Sylvia Witteman en die had het over nieuwe electrische tandenborstels kopen omdat de oude kapot waren en keek in de ochtend naar mijn borstel, bleek het kopje niet rond te draaien. Dus nieuw borsteltje erop en hij doet het weer goed. Waar een boek al niet goed voor is!

Eerst maar even de forse rekening (nou ja...voor MIJ fors, want voor sommigen is dat het bedrag wat ze aan hun huisdieren uitgeven per maand aan zorgkosten) voor het eigen risico voor 2018 betalen. Ik wist dat die rekening eraan zou komen, maar die over vorig jaar kwam pas dit jaar en nu komt de rekening van de vervolgsessie therapie nu al. Nou ja...niet piepen...dan is het reservepotje Ziektekosten leeg en kan ik weer gaan opbouwen (hahah...van de AH zegels!) voor 2019.

En strategisch denken. Want jezelf kunnen bedruipen - dus genoeg reserves hebben op papier - daarmee snij ik mijzelf in de vingers bij de diverse zaken waar je als minima (getver...dat ik nu alweer een tijdje in die categorie val) 'recht' op hebt zoals kwijtscheldingen. Heb je teveel spaargeld, dan ben je alsnog de Sjaak. Wordt je 'gestraft' voor je zuinige gedrag. Kan je beter Lang Leve de Lol leven (lijkt het) en dan straks van alle potjes gebruik mogen maken.

Maar zo wil ik niet in het leven staan. Ja, ik wil wel lol, maar ook nog enigzins zelf de broek kunnen ophouden. Zelf de touwtjes of de bretels in dit geval,  in handen willen houden. Ook al zijn ze nog zo uitgepluist ondertussen.

Merk dat het me wat doet - en dat zijn dan geen Mooie Gevoelens - als ik lees dat sommigen fantaseren over alweer een vakantie, hoppa bij stramme spieren direct een sessie bij een therapeut of masseur kunnen boeken en wat lekker (daar fantaseer ik ook wel eens over, sowieso aangeraakt worden), of hoe zou het zijn als je minder had of juist mensen die iedere week reisjes maken, het ene uitje na het andere.

Ja, ik weet en snap dat dit geen productieve gevoelens zijn en ja, ik snap heel goed dat daar je geluk niet in zit en ja en ja en ja, ik zou niet willen ruilen met een ander want ik kan niet achter de voordeur kijken, maar mea culpa, ik heb die gevoelens wel degelijk.

En wegstoppen of doen alsof ik een soort van Moeder Theresa ben, da's ook weer niet goed. Erken gewoon dat ik die gevoelens heb en dat ik het soms moeilijk vind om veel minder financiele armslag te hebben. Het heeft niets te maken dat ik al die dingen anderen niet gun. Alleen moet ik onder ogen zien dat mijn leven er anders uitziet. Alleen anders. Niet slechter of mooier. Of mindfuller.


Wat me wel altijd heeft geholpen is de zin: Hoe kan ik dat dan toch voor elkaar krijgen? Zoeken naar alternatieve methodes en dan niet een bivakmuts gaan breien en de ING-bank een bezoekje brengen (geld zat daar - alhoewel; is die boete al overgemaakt?), maar weer gaan zoeken naar wat me plezier geeft, waar ik (blijvend) en gratis blij van word en wat ik vrij eenvoudig kan verkrijgen. De glimlach van een kind bijvoorbeeld.

Dat kopje koffie.
Een vers opgemaakt bed - lekker alles in de was gedaan en mijn bed weer lekker fris opgemaakt.
Douchen met een lekkere geur
Was ophangen
Nu het eerder donker is, waxinelichtjes aan in de avond.
Op tijd naar bed en op tijd er weer uit.
De mensen om me heen waar ik van hou dat laten weten.
Op de kalender vast schrijven wanneer ik weer naar de kapper zou kunnen. Coupe bijhouden dus. En per maand daar geld voor reserveren.
Naar de bibliotheek en dan daar gratis al die dure bladen lezen. Heerlijk! Scheelt ook weer zooi in huis. Gisteren ruim € 20,-- uitgespaard.
Oh ja...ik durfde het toch wel aan om dat stuk te fietsen en op- en af te stappen!
Opruimen en dan niet weer nog meer zooi in huis halen. Inzien dat ik nog steeds kan geven vanuit mijn overvloed.
Minstens 1 x per dag hardop lachen. Hardop!!!
Maak eens een praatje op straat.
Elke dag even naar de foto;s van mijn kleinkind kijken. Hoe blij ze is. Zo was ik als klein kind ook ooit.
Schenk aandacht aan hoe je eruit ziet. Schouders omlaag en naar achteren. Passende kleding en vooral geen zweet-truitjes (veel mode in grote maten(winkels) zijn van zweetmateriaal gemaakt brrrrr).

Vorige week zaterdag (of zondagochtend technisch gesproken) stopte de bus een stuk voorbij de halte - kennelijk mijn stopteken niet gezien -  en dus kon ik niet gelijkvloers uitstappen, maar moest ik een stuk lager uitstappen. Een soort van vrije val leek het. Dat ging niet zo soepel (donker, vrolijk na een mooi feest) en dus merkte ik dat ik een beetje kreupel liep de dag erna. En daarna en nu nog wel een beetje.

Ik was misschien wel kreupellam hahahah!

Maar goed; blijven bewegen dan trekt het wel weg.


Foto van Pixabay

















4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dapper tegen de stroom in. Hier een upper, daar een minnetje, t gaat erom dat je veel langs je heen kunt laten gaan, als niet van levensbelang. Vleugellam ben je vast niet, hooguit een beetje verstapt. Veel zevenblad eten, is gezond en goedkoop!

Sylvia zei

Leen een kabel van de buren, voor je er eentje koopt. Want mijn ervaring is, is dat dat het zelden is.
En anders: verpakking netjes openmaken en retour als dat de truc niet doet. Hebben wij laatst ook gedaan bij ons mankement.
Geen/niet genoeg geld hebben is K U TEE, ik weet er alles van, helaas.
Sterkte maar weer ermee!

Lot zei

Na 2 dagen op tuinstoel en slapen in logeerbedje bij verhuizende zus is mijn rug wat lam.

Inderdaad de stof van grotere maten is zelden echt lekker en een tijd hebben ze de infantiele gewoonte gehad om beertjes applicaties op truien te naaien. Waarom ????? We zijn mooie grote vrouwen, geen kindjes

Christel | Het rijke wijf zei

Ohhhh het gevoel van niet genoeg. Af en toe vliegt het mij nog aan. Ondanks de mega buffer. Het eigen huis, de dubbele auto’s en alle overige luxe. Alleen degenen die het hebben ervaren zullen begrijpen hoe dat voelt.

Doet de tv het inmiddels beter?