woensdag 16 maart 2022

Anansi

Liep een zeer grote spin door de keuken, zo'n lekkere zwarte met dikke poten. Maar ik moest echt weg, dus kon hem/haar niet even buiten zetten. Dus vroeg maar of de spin goed op het huis wilde letten als ik weg was.

Dag Spin, tot later.





6 opmerkingen:

Marlou zei

ha Cellie,

goed, dat je 'm straks buiten gaat zetten.
Het kan wel weer: de temperaturen gaan omhoog...

Dag spin!

X, Marlou

izerina zei

Wij hadden er vroeger ook eentje. De noemden we Karel

Petra1945 zei

Prima toch, zo'n beest doet niemand kwaad. Dat mensen er bang voor zijn, is zijn schuld niet! Nu moet ik wel zeggen dat ik hem buiten zet met een glas over z'n kop, ik hoef hem niet in handen te hebben, maar verder: hij gaat z'n goddelijke gang maar.

KnutzEls zei

Als ie niet in de weg loopt lekker laten zitten.

Kliefje zei

Ik deed dat dus ook regelmatig, zei iemand tegen me dat huisspinnen dood gaan als je ze buiten zet. Dus ja, wat moet je nu doen? 'm houden?

Mevrouw Niekje zei

Ik ben zo iemand met een volkomen irreële angst voor spinnen. Ik sta bij een grote letterlijk aan de grond genageld en verlamd van angst kan ik dan niets meer doen. Als ik dan van de schrik ben bijgekomen ben ik roep ik hulptroepen in: man, desnoods de buren of een voorbijganger. Kleine spinnen pak ik de stofzuiger voor. Het beeld van een grote spin blijf nog dagen op mijn netvlies staan en ik ben dan heel snel angstig van alles wat erop lijkt... een tomatenkroontje en ik schrik weer!